Câteva observații despre atitudinea creștinilor în campania pentru prezidențiale…

Campania pentru alegerile prezidențiale a fost o nouă ocazie pentru a arăta amatorismul unor creștini români când vine vorba de implicarea în viața socio-politică. Și de data aceasta o parte dintre crestinii români au demonstrat cât de bine sunt ancorați în realitatea românească și cât de mult se pricep la problemele cetății. Nici nu vreau să amintesc isteriile create de așa zisele mesaje profetice ale unor pretinși profeți de ocazie, care ar trebui acum să dea socoteală pentru mesajele lor mincinoase, dacă nu după cerința Vechiului Testament, cel puțin după principiile Noului Testament.

După implicarea într-un referendum necesar, dar care pentru unii a părut forțat și nenecesar, un referendum pierdut mai ales pe mâna unor politicieni corupți și nesinceri, unora le-a fost greu să-și asume eșecul și greșeala de a merge pe mâna acestora. Iar acum, numai din mândrie, s-au luptat și încă se luptă cu susținătorii lui Iohannis pe motiv că nu și-a cerut scuze pentru unele cuvinte neinspirate spuse înainte sau după referendum și neaparat, spun ei, președintele Iohannis este persecutorul creștinilor sau tatăl sodomiților.

Așa ceva e chiar pură ignoranță, greșeală de neimaginat și incapacitate de a înțelege complexitatea unor chestiuni. Pentru gâdilarea orgoliului propriu au ajuns unii crestini români persecutați sub comunism să voteze, la treizeci de ani de la revoluție, un produs al comunismului, un reprezentant al mafiei neo-comuniste, numai pentru că a pus mâna pe o Biblie și a pupat câteva icoane. Da, e bine să ne rugăm pentru conducătorii politici, e bine să ne exprimăm pozițiile în spațiul public, dar a face campanie electorală în adunările bisericilor sau a face din rugăciune un spectacol politic de prost gust, nu se cuvine unor sfinți.

Atitudinea aceasta de mândrie și ambițiile personale ale unor creștini a dus la sfidarea binelui țării și a arătat un creștinism nebiblic și periculos de nepăsător. În plus, promovarea și disiminarea unor știri contrafăcute, a unor narative pregătite în laboratoarele rusești de dezinformare sau în grotele foștilor securiști, e o dovadă de ignoranță crasă cât și o evidențiere a micimii sufletești ce-i caracterizează pe unii. Fără să mai amintesc de „frații paraleli” infiltrați în adunările creștine și care și-au permis să amenințe, să împroaște cu noroi și să folosească un limbaj mizerabil la adresa celor care nu se aliniază modului comunistoid de gândire.

Slavă Domnului, că marea majoritate a creștinilor au înțeles mersul vremurilor și s-au rugat, au votat cum i-a îndemnat conștiința lor și au înțeles că Dumnezeu este suveran și nimic nu se întâmplă fără voia Lui. Se pare că a venit vremea unei curățiri profunde în societate, cel puțin la nivelul mentalității s-a văzut weekendul acesta. E suficient să vezi harta României din 1990 lângă cea din 2019. Dorința părinților din 1989 „Copiii noștri vor fi liberi”, s-a împlinit în sfârșit. Am convingerea că Biserica trebuie să fie înaintea societății și sper să găsească puterea și resursele pentru o reformă profundă, o reînviorare spirituală și o curățire de rezidurile mentalității comuniste care încă produc dureri și distrugeri în bisericile locale din România.

Celor cu o aroganță greu de imaginat pentru un creștin și cu o ignoranță pe măsură, vreau să le transmit doar atât: mândria și ignoranța se plătesc cu vârf și îndesat, așa spune Scriptura. Soluția este în primul rând întoarcerea la Scriptură, pentru că necunoașterea Cuvântului lui Dumnezeu duce la idolatrie, ignoranță și trăire necreștinească. Apoi, așa cum zice Scriptura, vine smerirea, pocăința adâncă, renunțarea la căile rele și căutarea feței lui Dumnezeu. Abia după acestea creștinii își vor putea exercita mandatul de sare și lumină în societate, iar vocea Bisericii lui Cristos se va putea face auzită până la cele mai înalte autorități pământești.

Copiii noștri crescuți în libertate ne-au ajutat să pornim finalizarea lucrurilor începute de noi acum treizeci de ani. Cu Dumnezeu înainte și cu gândul mereu la Țara de Sus, să ne implicăm și în propășirea țării de aici. Anul 2020 va fi un an crucial și ar putea fi anul desprinderii noastre de comunism și de reprezentanții acestei ideologii demonice, responsabili de rămânerea în urmă a națiunii noastre și de distrugerile provocate în ultimii treizeci de ani. Să ne unim în rugăciune, să ne asigurăm că avem o mărturie bună și să ne implicăm în vestirea Evangheliei mântuitoare și întruparea acesteea în mijlocul națiunii noastre.

Samy Tuțac

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.