SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ TUNISIA (24 – 30 noiembrie 2019)

Se află în Nordul Africii.
-Are o populație de 11,5 milioane locuitori
– 99 % din populația Tunisiei este considerată neevanghelizată; populația creștină este de 0,4%, iar cea evanghelică de 0,03%.
-Religia oficială este islam.
-Tunisia se află pe locul 37 în clasamentul țărilor cu persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-72%; Viața familială-79%; Viața socială/comunitară-64%;
Viața civilă/națională-67%; Viața de biserică-72%; Violența -20%.
– În Tunisia sunt două tipuri de creștini: creștini străini și creștini proveniți din rândul musulmanilor. Aceștia din urmă au cel mai mult de suferit.
-Principala sursă de persecuții este islamul extremist dar și autoritățile,
societatea și familia.
-Conducerea și-a anunțat intenția de a introduce în Constituție și a pune în aplicare legea Sharia pentru a transforma astfel Tunisia într-un stat islamic. Din 2011 au început să crească semnificativ și continuu violențele asupra creștinilor.
-Importul de literatură creștină în limba arabă este interzis, astfel sunt împiedicați cei mai mulți oameni să aibă acces la literatura creștină pe înțelesul lor.
-Deși Constituția garantează libertatea religioasă, totuși sunt raportate multe cazuri în care creștinii sunt arestați, condamnați la închisoare, presați să renunțe la credința lor, casele lor sunt distruse și mulți sunt batuți.
-Mulți musulmani s-au convertit la creștinism prin programele TV creștine din afara țării și prin programele și mesajele creștine de pe internet.
– Deși populația creștină este foarte mică și persecuțiile împotriva creștinilor sunt mari, totuși încurajator este faptul că, creșterea anuală a populației evanghelice în Tunisia este de 4,7%.
În urmă cu aproximativ 1800 de ani, Tertulian unul din marii creștini ai Tunisiei spunea: ,,sângele martirilor este sămânță creștinilor”. Să ne rugăm ca sămânța mică a bisericii din Tunisia să reziste și să devină un centru de misiuni pentru Africa de Nord și pentru lume.

Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Tunisia, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.

(Informații preluate de la Open Doors, Voice of the Martyrs & Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.