Maduro mută Crăciunul în noiembrie! Venezuela, lovită de hiperinflaţie, potolită cu ciolan de porc şi lumini de Sărbători în avans

La 1 noiembrie, în ajunul Zilei Morților, când mii de venuzueleni caută mâncare la gunoi, în timp ce puţini mai adoptă moda Halloween și merg îmbrăcaţi pe străzi în costume de monștri, Nicolás Maduro sărbătorește. Pentru liderul chavist și Guvernul său, Crăciunul a început deja. Venezuela a devenit prima ţară creştină din lume care mută Crăciunul în noiembrie!

Săptămâna aceasta, dictatorul Venezuelei a ordonat ca festivitățile de Sărbători să înceapă cu o lună mai devreme și fiecare minister să aibă parte de o petrecere. Vineri, Maduro a aprins crucea de pe dealul Ávila, din Caracas, care în ultimii 50 de ani a fost luminată întotdeauna numai pe 1 decembrie, în prima zi a lunii Sărbătorilor de iarnă.

De asemenea, a cerut „împodobirea” cu lumini galbene, albastre și roșii a Hotelului Humboldt – o clădire de lux pe vârful muntelui Caracas, pe care doar Executivul venezuelean o folosește – unde „nebunul roşu” de la Caracas a trecut în revistă sărbătorile dictaturii sale și a dansat cu soția sa.

„Nimeni nu ne va îndepărta bucuria sau pacea. Nimeni nu ne va lua hotărârea de a păstra pacea. Vor fi două luni de bucurie pentru copii. În 2020 vom înflori, și nu pentru că mă numesc Cilia Flores, ci pentru că avem un popor și un președinte ferm, care să dea fericire tuturor familiilor din această ţară”, a spus soția lui Maduro.

Sursa: https://ziaristii.com/feliz-navidad-maduro-muta-craciunul-noiembrie-venezuela-lovita-de-hiperinflatie-potolita-cu-ciolan-de-porc-si-lumini-de-sarbatori-avans/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.