SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERCIA PERSECUTATĂ

S

ri Lanka (3-9 noiembrie 2019)
-Se află în Oceanul India, la sud de India.
-Are o populație de 21 milioane locuitori, din care creștini sunt 1,9 milioane, iar creștini evanghelici foarte puțini.
-Sri Lanka se află pe locul 46 în lista primelor 50 de țări cu cele mai severe persecuții împotriva creștinilor.
Profilul persecuției:
Viața privată-66%; Viața familială-49%; Viața socială/comunitară-63%;
Viața civilă/națională-69%; Viața de biserică-60%; Violența -42%.
-Religia de stat este budismul.
-Sri Lanka este o republică democrată și laică, însă Constituția acordă un loc preponderent budismului, a cărei supremație este admisă în comun de societate. Fiecare cetățean srilankez este considerat budist.
– Persecuția provine din partea autorităților și a grupurilor extremiste conduse de călugări budiști care manipulează populația pentru a ataca minoritățile creștine.
– Creștinii provin din medii musulmane, hinduse și budiste, iar convertirea lor la credința în Isus este considerată tradarea familiei și a comunității. Ei se confruntă cu discriminare, agresiuni fizice și verbale. În unele locuri le este interzis accesul la apă și electricitate.
-Sute de familii creștine au fost nevoite să-și părăsească locuințele și se luptă pentru a supraviețui.
– Mulți creștini riscă să-și piardă casele și clădirile bisericii.
-În școală, copiii creștini sunt forțați să studieze budismul sau hinduismul, iar unele rapoarte indică faptul că elevii au fost chiar forțați să participe la ritualurile budiste în timpul orelor de la școală
-Serviciile de închinare și întâlnirile de rugăciune deseori sunt oprite iar bisericile atacate de grupări anti-creștine.
,,Din cauza creșterii presiunii budiste, creștinii trebuie să fie mai bine pregătiți pentru persecuție, de asemenea, au nevoie de o înțelegere biblică a motivului pentru care persecuția este ceva normal”
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei, şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în aceasta ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Sri Lanka, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Barnabasiad)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.