CE SE VA SPUNE DESPRE TINE CÂNT VEI PLECA?

Nu de puține ori s-a întâmplat în momentele mele de liniște să îmi pun această întrebare. Zilele acestea a plecat dintre noi o stea a filmului românesc, pe numele ei Tamara Buciuceanu-Botez. A strălucit pe scenele teatrului, dar și în filmele copilăriei mele și a părinților noștri. Acum, putem spune că cerul are o stea care strălucește mai tare deoarece strălucirea ei a fost învățată încă de pe pământ. Spunea ea „ceea ce mi s-a dat e har Dumnezeiesc”.

Când voi pleca și eu nu m-aș mulțumi ca oamenii să îmi spună că am fost un om de treabă. Până la urmă, atunci când oamenii mor, se spune despre toți că au fost în povida altor lucruri oameni buni. Nu aș vrea să mi se sublinieze nici ceea ce am reușit să agonisesc pentru că oricum ar fi lucruri fără valoare și nu-mi vor folosi apoi.

Știu că sunt lucruri importante, dar mai important decât acestea nu va fi ceea ce am avut, ci ceea ce am oferit. Am primit ca să ofer, nu ca să conserv totul. Dumnezeu a dat și tot El va lua, dar din ceea ce a dat putem aduce o influență bună celor care rămân.

Suntem oameni și ne este tare bine și prielnic să auzim alți oameni vorbind despre noi de bine, dar mai mult decât mărturia bună pe care oamenii o pot aduce despre noi, cel mai important va fi ceea ce va spune Dumnezeu după ce oamenii nu vor mai avea puterea să ne mai încurajeze pentru că nu vor mai avea pe cine.

Știu că poate nu ar trebui să mă gândesc de acum la lucrurile acestea (mi-ați spune unii), dar cum mă gândesc la planurile de viitor și cum îmi planific fiecare eveniment în agenda personală, neștiind ce îmi rezervă ziua de mâine, tot așa ar trebui să mă gândesc și la inevitabilul sfârșit care poate fi la orice vârstă. Oare îmi poate altcineva garanta că o să mai trăiesc mult și bine pe acest pământ?!

Cu prietenie,

Flavius Avramescu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.