6 Semne ale Antichristului

Identitatea Antichristului este de mult timp o sursă de discuţii și anxietate pentru mulți creștini. Biblia avertizează că mulți oameni vor fi amăgiţi de minciunile sale sau nu vor reuși să-l recunoască pentru ceea ce este. Niciun creștin nu vrea să fie unul dintre cei care este înșelat de această persoană înspăimântătoare și demonică.

Având în vedere că miza este nimic mai mult sau mai puțin decât sufletul etern al unei persoane, se cuvine o atenţie deosebită în identificarea cu succes a Antichristului. Internetul este plin de bloggeri și predicatori deopotrivă, care ne spun că un lider politic sau altul sau un predicator, eventual rival,  ar fi Antichristul. Speculațiile nu se limitează doar la spaţiul online. Nenumărate biserici au auzit predici avertizând despre ce va spune Antichristul și nenumărate grupuri de studii biblice au dezbătut locul care ar constitui originea acestuia.

Biblia însăşi este plină de versete care avertizează despre acest fals profet și face aluzie la actele care îi vor dezvălui adevărata faţă. Problema și sursa de dezbatere provin din încercarea de a pune cap la cap zeci de observații criptice și indicii profetice într-o imagine clară. Din păcate sau, mai bine zis, din fericire, încă nu a apărut persoana căreia să i se potrivească, ca un întreg,  mulțimea de indicii și referințe biblice. Acest lucru îi lasă pe creștini blocați în aceeași incertitudine pe care toată dezbaterea încearcă să clarifice. Acestea fiind spuse, studiul continuu al Scripturilor ne lasă o idee generală despre cum va fi Antichristul. Iată câteva din  semnele care vor sugera adevărata identitate a lui Antichrist.
Charisma

Antichristul va atrage mulți oameni de partea sa. Acest fapt este incontestabil bazat pe descrierile Antichristului din întreaga Biblie. El va fi admirat, va fi un vorbitor elocvent care va câștiga oamenii prin capacitatea sa de a spune „lucruri mărețe”. Cei care îl vor accepta pe Antichrist vor deveni zeloşi și îl vor urmă fără nici o îndoială. Aceștia vor ridiculiza și-i vor persecuta pe cei care sunt circumspecţi privind persoana Antichristului sau cei care îl dezaprobă. În această privință, mulți cred că Antichristul va fi asemenea lui Adolf Hitler.

Hitler era recunoscut a fi extrem de carismatic. Cei care l-au cunoscut în viață au mărturisit că era extrem de priceput să stabilească relaţii cu oamenii și să spună exact ceea ce trebuie la momentul potrivit. Hitler degaja o anumită certitudine care transmitea autoritate opiniilor sale și avea un talent înnăscut în a-şi infinge ghearele în gândurile sau dorințele subconștiente ale unei persoane. Este extrem de probabil că Antichristul va avea abilitaţi similare. El va declara public multe din lucrurile pe care oamenii le cred, însă sunt reticenți în a le spune și, făcând acest lucru, va câștiga loialitatea mulţimilor.

Inteligenţa

Antichristul va fi, de asemenea, foarte inteligent. Daniel 11 descrie Anticristul ca preluând controlul prin „uneltire”, iar Daniel 8 spune că va fi „tare, dar nu prin puterea lui însuşi” şi că „va izbuti în tot ce va începe”.  Aceasta susține ideea că Antichristului va fi asemănător unui psihopat fermecător și inteligent. Această abilitate de-şi îndeplini planurile va ajuta Anticristul să ajungă la dominaţie globală în mai multe moduri.

Unul dintre aceste moduri este ca un tactician militar. Versetele din cartea Apocalipsei și din cartea lui Daniel îl descriu pe Antichrist ca fiind un lider militar puternic, un geniu militar de neegalat al vremii sale, care va dezvolta o înclinaţie de a ataca atunci când victimele sale se simt cel mai în siguranță.

O altă modalitate va fi  capacitatea Anticristului de a evita ceea ce oamenii ar vedea că şi comportament scandalos. Se spune că el nu va „nu va ţinea în seama… dorința femeilor”, evitând astfel scandalul comun al unei aventuri. Apocalipsa spune, de asemenea, că Antichristul i se va acorda autoritatea de a „face război”. Acțiunile sale violente vor fi susținute nu doar de adepții săi zeloși, ci şi de ceea ce orice persoană obișnuită recunoaşte ca fiind autoritate legitimă.

Cititi mai mult accesând:

https://www.stiricrestine.ro/2019/10/03/6-semne-ale-antichristului/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.