Poveste de Viață

Rar îmi scrie cineva aproape de ora 1 noaptea. În general e, fie ceva important, fie vreun video amuzant trimis de băieții ăștia ai mei. Ca orice om care răspunde rapid la mesaje, am apucat să citesc și eu pe la 19:15. Am răspuns formulei de salut “bună seara” cu un prietenesc “salutare”. La cerculețul cu imaginea persoanei din conversația de pe facebook am văzut poza unei fetițe și m-am gândit inițial că îi vorbeam unei doamne ce a pus la profil poza fiicei.

Următorul mesaj pe care l-am primit e așa: “Îmi puteți spune dumneavoastră despre Dumnezeu? Am întrebat pe altcineva dar probabil are foarte multă treabă și nu îmi poate răspunde. Eu sunt Maria și am 12 ani. Părinții mei și eu suntem atei, însă eu vreau să Îl cunosc pe Dumnezeu, pentru că am ascultat multe melodii și eu cred puțin că există.”

I-am răspuns că pot să îi spun și am întrebat de unde vrea să încep. “De unde vrei tu”, spunând apoi că probabil eu deja Îl cunosc și știu mai bine de unde să încep. Apoi mi-a mulțumit tare mult. Fiind în mașină, i-am spus că în 2 ore revin cu un mesaj și m-a asigurat că așteaptă, fără să adoarmă cumva. I-am răspuns după 3 ore, neseriosul de mine…

Am întrebat-o de ce crede, totuși, că există Dumnezeu dacă părinții ei nu cred, iar răspunsul dat a fost: “pentru că am văzut că oamenii care cred că există Dumnezeu sunt mai fericiți decât noi, chiar dacă ei au mai puțini bani, și ei zâmbesc mereu, și pentru că așa spune în cântece.”

Ăsta e unul din momentele în care am rămas puternic surprins și am avut impresia că vorbesc cu o persoană matură. Cum, fratele meu, la 12 ani să vezi toate lucrurile ăstea? Și ce fain să fii unul dintre oamenii despre care vorbește Maria – fericit și mereu cu zâmbetul pe buze.

După o serie de explicații am terminat cu gândul că neascultarea primilor oameni a schimbat totul, iar toți cei care au urmat după ei au continuat în neascultare. M-a întreabat dacă de aia sunt atât de multe probleme. Am întărit și i-am amintit de Biblie ca locul unde sunt scrise cuvintele lui Dumnezeu. I-am zis apoi că prea mulți oameni își bat joc de ea nefăcând ce scrie pe paginile ei.

M-a întrebat așa: “Dacă vom crede în El vom avea viață veșnică?” Cu un “daaa” din ăla așa prelungit i-am scris că oricine crede în El trăiește cu El când se sfârșește lumea, bucurându-se la nesfârșit. A mai întrebat dacă acolo, în Rai, se vor întâmpla toate astea. După un răspuns afirmativ din partea mea, a continuat cu “dar sunt mulți oameni.” Am încercat să îi explic despre capacitatea lui Dumnezeu de a putea face totul, inclusiv ce credem noi că e imposibil.

Următoarea întrebare m-a făcut să zâmbesc de bucurie: “El mă iubește și pe mine la fel cum te iubește pe tine?” I-am certificat răspunsul și i-am spus apoi că eu l-am cunoscut pe Dumnezeu la 13 ani și că de-atunci trăiesc cu El în inimă. Am asigurat-o că nu sunt un om perfect și că greșesc, dar că îmi cer iertare și El mă acoperă. “Și cum este?”, a întreabat. I-am spus că e extraordinar de frumos și că mă simt în siguranță chiar și în perioadele mai grele. Am pus-o în temă cu faptul că nu e ușor pentru că trebuie să spui “nu” la multe dintre cele pe care oamenii le găsesc distractive, dar că e foarte mare plăcere să fii ascultător și mai apoi să-ți fie răsplătită ascultarea cu bucurie și liniște în inimă.

Următoarea întrebare a fost și mai înduioșătoare: “Și eu ce trebuie să fac să Îl cunosc și să îl am în inimă mereu?” Pentru moment am rămas blocat de întrebare, iar ecranul meu a devenit încețoșat datorită privirii mele pierdute. Nu-mi trecea prin cap că ar putea să ajungă la întrebarea asta. Am îndemnat-o să I se roage lui Dumnezeu, cerându-I să o ierte pentru orice a făcut rău – cu știință sau fără știință – și apoi să Îi ceară să locuiască și în inima ei. Am mers mai departe spunând că trebuie să creadă din toată inima ei în Dumnezeu.

“Cum îmi dau seama că e în inimă?”, a zis copila. Drept răspuns am zis că are pace, e liniștită. Am asigurat-o că nu va simți ceva extraordinar dintr-odată, dar că Dumnezeu se ocupă de inimă. Următoare întrebare a fost dacă va putea dormi noaptea. Din nou am asigurat-o, conform Psalmului 4:8 că asta e promisiunea lui Dumnezeu – pacea.

Imediat după aceea, a luat cuvântul și a întreabat: “Cât costă o Biblie? Eu am strâns bani să îmi cumpăr una.” Câtă inocență și câtă frumusețe în cuvintele ei… Ce prost te face să te simți o astfel de întrebare. Ce rușine pe mine să-mi reamintesc de Biblia mea, de relația mea cu Dumnezeu, de timpul meu cu El, de rugăciuni, de felul în care cheltuiesc banii și tot așa…

Am întrebat-o în ce localitate stă și după răspunsul ei i-am spus că cineva o să îi dea în următoarea zi o Biblie, dar să îmi lase un număr de telefon sau vreun fel în care să poată fi întâlnită. După aceea a zis că nu prea iese din curte fără părinți sau bonă și că dacă află părinții că are Biblie o vor pedepsi și i-o vor lua. “Dar o pot ruga pe sora mea mai mare să o ia și nu le va spune. Este bine?”, a zis.

După încuviințarea mea, mi-a lăsat numărul, mi-a mulțumit din suflet, mi-a spus că sunt un om bun și mi-a trimis un emoticon cu îmbrățișare. Ce bucurie pe mine… Mi-a făcut urări pentru noapte și mi-a reamintit că o să vorbească cu sora ei de îndată ce ajunge acasă. Mi-a mai mulțumit odată și mi-a făcut o altă urare.

În aceeași noapte am luat legătura cu un prieten din orașul în care locuiește Maria și, pentru că era plecat, mi-a creat legătura cu un băiat care putea să fie de folos. Nu am reușit să punem totul cap la cap pentru a doua zi, iar Maria, nevăzându-se cu Biblia-n mână, nu m-a lăsat să mă pun la somn fără să îmi ceară socoteală. I-am explicat că de îndată ce o să aibă băiatul Biblia, o să i-o dea sorei ei. O nouă mulțumire din partea ei…

Mai târziu am primit un mesaj. Sora ei a reușit să îi ducă Biblia zicându-i apoi să aibă grijă dacă vrea să nu facă urât părinții. Mi-a zis că o să aibă grijă și că are un loc unde poate ascunde orice, după care a continuat spunând că e tare frumoasă Biblia. Mi-a mai mulțumit odată din suflet și a zis că se pune să citească.

“De unde se începe citirea?”, a întrebat apoi. I-am spus că dacă vrea să vadă istoria să înceapă de la început, iar dacă vrea să citească despre Isus să înceapă cu Matei. A terminat conversația tot mulțumindu-mi.

Sunt bucuros pentru cea mică. Da, bucuros pentru că vede tot ce nu se vede când te crezi mare și trecut prin viață. E unul dintre copilașii pe care Isus îi cheamă la El. E unul dintre cei asemenea cărora trebuie să ne facem dacă vrem să fim părtași ai Cerului. E unul dintre oamenii fericiți că au o Biblie pe care o văd foarte frumoasă. E una dintre cei care merg la Dumnezeu pentru că sunt atrași de El.

Tuturor celor care puteți zâmbi iubind și trăind cu Dumnezeu, vă mulțumesc! Tuturor celor ce aveți mai puține, dar Îl arătați pe Dumnezeu prin ce sunteți, vă mulțumesc! Tuturor celor ce cântați din inimă despre ce face Dumnezeu, vă mulțumesc! Tuturor celor ce vorbiți din inimă despre Dumnezeu, vă mulțumesc! Tuturor celor ce faceți slujbe ascunse de ochii oamenilor, dar văzute de Dumnezeu, vă mulțumesc!

E o lume mare pe care suntem chemați să o îndreptăm cu ochii spre Dumnezeu. Zilele sunt grele, lumea e rea, rușinea capătă proporții, credința pare de modă veche și se pierd oamenii cu sufletul. Orice ucenic poate spune ceva despre cel de la care învață. A fi ucenic înseamnă să ai un Învățător…

Aduceți-vă aminte să răscumpărați vremea! Lăsați ocupațiile care vă fură timpul și nu trăiți doar pentru voi! Nu țineți Bibliile cu zecile acasă – căutați-le împlinitori! Predicați! Cântați! Vorbiți! Faceți ceva!

P.S. Mersi, Maria, că m-ai făcut să mă simt rușinat de mine însumi. Aveam nevoie!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Poveste de Viață

  1. Pingback: Poveste de Viață – Noutati Crestine

Comentariile sunt închise.