Era în Cluj-Napoca un OM care se chema IOV…

Clujul e mult mai sărac… Încă un OM mare a plecat…

De prima dată când l-am văzut pe fratele Berendi Iov, am realizat că e plin de pace. Un OM liniștit care a acceptat să fie omul de sacrificiu… Nu mă mir de ce, asemenea lui Iov din Biblie, Dumnezeu a ales să-l folosească pentru a-i demonstra diavolului, că El mai are slujitori dedicați!

Era un OM curat la suflet.

Deși în ultima perioadă de timp nu a putut să-și folosească mâinile și picioarele precum le putem majoritatea dintre noi, totuși, prin dedicarea dumnealui a fost „mâinile și picioarele” Domnului Isus pentru mulți pribegi care alergau la rugăciune, mai întâi în cartierul Mărăști, iar mai apoi în oaza din Valea Fânațelor, pe strada cu adevărat, Limanuri Bune.

În casa dumnealui ușile erau aproape continuu deschise pentru toți cei ce căutau să audă vocea lui Dumnezeu în contemporaneitate. A știut să spună întotdeauna DA, când Domnul o chema e soția dumnealui (sora Dana) să meargă în lucrarea lui Dumnezeu, sau când Dumnezeu trimitea sute, mii și chiar mai mult de atât, de căutători de răspuns divin la cauzele lor.

Calmul de care a dat dovadă întotdeauna, fratele Iov, ne arată că se poate să treci plin de bunătate într-o lume plină de răutate.

Ai plecat, dragă frate Iov acolo unde neputința, dizabilitățile, lacrimile și durerile nu mai sunt… Știm că ești alături de Goel – „Răscumpărătorul tău viu”… care îți e binevoitor!

IOV… simt să citesc acest nume întors… și parcă aud o întrebare: VOI? Da, noi am rămas încă pe pământ să luptăm, să credem și chiar să ne rugăm pentru toți cei dragă ai tăi, care au rămas în urmă…

Ne rugăm pentru sora Dana care parcă prea devreme am îmbrăcat haina văduviei, pentru toți copiii, ginerii și nepoții, pentru toți ne rugăm ca Domnul tuturor mângâierilor să reverse peste ei și peste noi întărire și mângâiere divină!

La revedere dragă frate, IOV!

Ne-am dat întâlnire pe marea de sticlă!

Caleb Nechifor

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.