DESPRE MARTORII LUI IEHOVA

Nu cred că Domnul Isus este Dumnezeu. El este doar o ființă creată, prima și singura creație directă a lui Dumnezeu. Martorii lui Iehova cred că Isus este arhanghelul Mihail, cea mai înaltă creaţie. Acest lucru contravine flagrant cu o mulţime de referinţe biblice care arată clar că Isus este Dumnezeu (Ioan 1:1,14; 8:58; 10:30).

Nu cred că Duhul Sfânt este o persoană și nici parte a trinității. Duhul Sfânt este considerat doar o forță activă a lui Dumnezeu Pe care El o folosește pentru a-și face voia Lui. El nu este egal cu Dumnezeu, dar se află întotdeauna la dispoziția Lui.

Nu cred în Sfânta Treime: Dumnezeu Tatăl, Dumnezeu Fiul și Dumnezeu Duhul Sfânt. Martorii lui Iehova resping Sfânta Treime, sau Trinitatea, crezând că Isus este doar o fiinţă creată şi că Duhul Sfânt este puterea lui Dumnezeu şi atât.

Mântuirea este prin fapte și nu prin jertfa lui Cristos. Martorii lui Iehova petrec din întreaga lume petrec miliarde de ore bătând de la ușă la ușă pentru a convinge oamenii cu privință la credința lor eretică. Acest lucru contrazice Scriptura care declară că mântuirea este un dar de la Dumnezeu şi că ea se obţine doar prin credinţă (Ioan 3:16; Efeseni 2:8-9; Tit 3:5).

Martorii lui Iehova resping conceptul ispăşirii substitutive făcută de Domnul Hristos şi, în locul acesteia, spun că moartea lui Isus a fost doar pentru a plăti păcatul lui Adam.

Nu cred în existența iadului, nici că sufletul este veșnic. Morții există doar în memoria lui Dumnezeu: cei răi nu vor fi pedepsiți cu un chin conștient, ci vor fi anihilați pentru veșnicie.

Au modificat Biblia. Martorii lui Iehova au re-tradus Biblia în ceea ce ei numesc Traducerea Lumii Noi. Societatea Turnul de Veghere a alterat astfel textul Scripturii pentru a-l face să corespundă cu doctrina lor falsă – în loc să îşi bazeze doctrinele pe ceea ce Biblia învaţă. Traducerea Lumii Noi a fost editată în numeroase ediţii, fiecare aducând noi modificări, pe măsură ce Martorii lui Iehova au descoperit mai multe versete care contraziceau doctrinele lor.

Comitetul de Conducere a Societăţii Turnul de Veghere este singurul care are autoritatea de a interpreta Scriptura. Cu alte cuvinte, ceea ce spune acest Comitet este considerat ca fiind literă de lege, iar gândirea independentă este descurajată puternic. Aceasta este în opoziţie directă cu sfatul apostolului Pavel către Timotei (şi către noi) de a ne arăta înaintea lui Dumnezeu ca nişte oameni încercaţi, lucrători care nu au de ce să le fie ruşine şi care împart drept Cuvântul lui Dumnezeu.

Studiile biblice pe care le fac sunt de fapt studiul altor cărți și nu a Bibliei. Nu au voie să citească materiale care exprimă păreri opuse. Biblia nu poate fi înțeleasă corect fără a ține seama de organizația vizibilă a lui Iehova.

Martorii nu celebrează Crăciunul, Paștele, zilele de naștere sau alte sărbători și obiceiuri, pe care le consideră că au origini păgâne.

A doua ,,venire” a lui Isus a fost o prezență spirituală invizibilă și ea a început în anul 1914.

În lume sunt aproximativ 8.5 milioane de martori ai lui Iehova. În Romania, organizația are aproximativ 40.000 de membrii.

Martorii lui Iehova ar trebui invidiaţi pentru eforturile lor “evanghelistice”. Probabil că nu există un alt grup religios care este mai dedicat răspândirii mesajului lor. Din păcate, acest mesaj este plin de distorsiuni, minciuni, înşelătorii şi doctrine false. Fie ca Dumnezeu să le deschidă ochii Martorilor lui Iehova pentru Evanghelia adevărată şi pentru învăţătura adevărată din Cuvântul lui Dumnezeu.

Via: Cornel Pascu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la DESPRE MARTORII LUI IEHOVA

  1. Pingback: DESPRE MARTORII LUI IEHOVA – CrestinTotal.ro

Comentariile sunt închise.