Fără parteneriate civile, și mai ales fără echivalarea parteneriatelor civile cu căsătoria

În contextul alegerilor prezidențiale se discută, și se va mai discuta și mai intens, despre căsătoriile homosexuale și parteneriatele civile. Dl Paleologu recent a „clarificat” că e pentru căsătoria „tradițională” dar și pentru acordarea unor „drepturi” cuplurilor de același sex, cum ar fi vizita la spital, ca și cum până acum vizitele la spital nu se puteau face. Comentariul dânsului este suspicios având în vedere pozițiile lui opuse pe care le-a manifestat de-a lungul anilor.

Revin azi cu o Declarație comună privind subiectul, alcătuită de Alianța Familiilor din România și PRO VITA – București. De-a lungul anilor mișcarea pro-familie și mișcarea pro-viață din România au colaborat cu mult succes și profesionalism. Declarația de mai jos e un exemplu al acestei cooperări sincere și durabile.

PARTENERIAT CIVIL = CĂSĂTORIE

Facem apel la legiuitorii români să conștientizeze că reglementarea (stabilirea unui cadru juridic) situației cuplului de același sex aflat în uniune consensuală – dacă această reglementare naște un regim juridic similar căsătoriei, așa cum solicită insistent propunătorii – va produce, în interpretarea cadrului legal existent, recunoașterea tuturor celelalte drepturi pe care o familie le are astăzi, inclusiv accesul la adopție și procreare asistată.

Din experiența TUTUROR țărilor care au parcurs aceste etape rezultă că după legiferarea parteneriatului civil s-a ajuns la „reconceptualizarea” acestuia drept căsătorie în doar câțiva ani.

Exemplificăm în link http://provitabucuresti.ro/activitati/analize-comentarii/635-adoptie-parteneriat-civil: deși proiectele de lege privind parteneriatul civil (cu care Parlamentul este bombardat de 11 ani) interzic adopțiile pentru partenerii de același sex, această interdicție este una „de formă”, fiind evident discriminatorie în contextul juridic actual și nu va putea rezista unui control de convenționalitate sau constituționalitate.

REAMINTIM că în materia adopției se aplică principiul, recunoscut universal, conform căruia interesul superior care trebuie tutelat este cel al copilului, partea cea mai slabă, actul adopției neputând face obiectul satisfacerii vreunei dorințe sau aspirații a adulților. Ne pronunțăm, ca principiu, împotriva oricăror adopții la parteneriatele civile; prin natura lor, aceste aranjamente juridice nu se bucură de stabilitatea optimă creșterii și educării copiilor și nici nu întrunesc condițiile morale solicitate de art. 461 nCC pentru încuviințarea adopției.

Declarație comună semnată de:

Alianța Familiilor din România

PRO VITA București

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Fără parteneriate civile, și mai ales fără echivalarea parteneriatelor civile cu căsătoria

  1. Pingback: Fără parteneriate civile, și mai ales fără echivalarea parteneriatelor civile cu căsătoria – Noutati Crestine

Comentariile sunt închise.