Extremiștii hinduși cer moartea unui organizator de proiecţii de filme creștine din India !

O scurtă întâmplare care s-a petrecut în seara zilei de vineri 6 septembrie 2019 în India :

”Immanuel Tirkey și aproximativ 100 de săteni urmăreau sfârșitul unui film creștin în statul Bihar, India, când un bărbat s-a postat în fața ecranului și a început să strige: „ Cine este operatorul aici? Cine este operatorul aici? ”

Tirkey, unul dintre cei cinci misionari creștini care organizase proiecția filmului „El vine iar!” la domiciliul unei femei creștine, numită Anandi, pe 23 august în zona Kodaila din satul Jamalpur, districtul Siwan, s-a ridicat și a întrebat care este problema . Bărbatul i-a spus să dea sunetul mai încet, iar Tirkey i-a îndeplinit dorinţa.

„El mi-a cerut din nou și din nou să reduc volumul”, a spus Tirkey pentru Morning Star News. „I-am spus că dacă îl dau mai încet, atunci nimeni din cei prezenţi aici nu vor mai auzi și că mai sunt doar 10 minute până ce filmul se termină.”

Bărbatul a plecat, dar în timp ce sătenii își adunau bunurile pentru a pleca după ce filmul s-a terminat, cel puțin 15 hinduși puşi pe ceartă au sosit cu săbii, bâte de bambus și beţe din lemn, a spus el. Familia lui Anandi i-au tras în grabă pe Tirkey și pe ceilalți patru organizatori creștini ai proiecției, la ei în casă și au încuiat ușile.

„Mulţimea de hinduși furioşi a început să strige insulte şi cuvinte murdare, au împrăștiat in grabă oamenii care se pregăteau să plece după film și au început să asedieze casa”, a spus Tirkey. „Era miezul nopții și deja o mulțime de 250 de hinduși s-au strâns înarmaţi cu lathis (bastoane grele legate cu bucăți de fier) și bare de oțel.”

După ce au aruncat cu pietre în casă și au vandalizat o motocicletă și o autoutilitară, hinduşii plini de ură au încercat să spargă ușile casei cerând familiei lui Anandi să le predea creștinii care au organizat proiecţia de film, a spus Tirkey. El și ceilalți patru au solicitat în mod repetat ca familia să-i lase să iasă afară, dar ei au refuzat, spunând că vor suporta consecinţele, decât să-i predea mulţimii furioase, a spus el.

„Mulţimea de afară strigau că noi urmărim convertirea hindușilor la o credință străină și că trebuie să fim omorâți -„Lăsaţi-i în mâinile noastre. Vrem să le facem felul,” au continuat aceştia să strige”, a spus Tirkey. „Nu știam ce să facem.”

Tirkey a sunat la biroul de misiune și a trimis locația unde se aflau prin WhatsApp. Oficialii misiunii au contactat fondatorul organizaţiei Persecution Relief Shibu Thomas, care a informat poliția, iar ofițerii de la secția de poliție Aandar au venit la faţa locului.

De câteva ori am fost pălmuit și îmbrâncit pentru că am distribuit pliante evanghelice în satele din Siwan”, a spus acest tată în vârstă de 45 de ani pentru Morning Star News. „De data aceasta, peste 250 de oameni au strigat, au tras cu pietre și au lovit maşinile noastre. M-am simțit foarte slab. Eram încuiați înăuntru și nu exista altă cale de evadare. Am simţit frica, iar fiicele mele erau îngrijorate și mă sunau încontinuu la telefon. Dintr-o dată însă m-am simțit mai puternic când mi-am amintit de Cruce. Nu pot îndura oare puţină suferinţa pentru Domnul?”

Dumnezeu i-a trimis acolo cu un scop, ca ei să-şi îndeplinească sarcina, a spus el.

„Noi nu am mers din uşă în uşa invitând oamenii – am făcut anunţul și s-au strâns 100 de persoane”, a spus Das. „Se putea vedea că cei prezenţi au fost emoţionaţi în timpul vizionării acestui film. Vom merge din nou acolo pentru a-i întâlni pe credincioși. Această opoziție este nimic înaintea puterii Sale.”

Creștinii constituie doar 0,12 la sută din cele 99,9 milioane de oameni din Bihar, conform recensământului din 2011.

India este pe locul 10 în Topul Mondial al Persecuţiei pe anul 2019 întocmit de Open Doors. Țara se afla pe locul 31 în 2013, dar poziția sa s-a deteriorat cu fiecare an de când Narendra

Modi din Partidul Bharatiya Janata a venit la putere în 2014.”

(Sursa : StiriCrestine.ro)

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.