Fugind departe în vreme de criză

Ai vrut vreodată să fugi de toate? Dar unde ai fi mers? Și ce ai fi făcut când ai fi ajuns acolo? S-ar putea să fiți surprinși dacă ați afla câți creștini buni își păstrează în secret gândul momentului de a fugi de toate. Gândul de a nu avea responsabilități și poveri sună destul de bine.

Hristos a stabilit un scop pentru urmașii Săi – o viață de încredere totală, o credință de copil și o victorie asupra întregii puteri a inamicului – dar mulți se află încă în lupte. Chiar dacă se bucură de pace cu Dumnezeu, ei îndură presiuni familiale, boală, durere și încercări.

Dumnezeu înțelege pe deplin impulsul omului de a fugi în vreme de criză. De aceea, El a oferit Israelului orașe de refugiu unde oamenii aflați în criză să poată alerga pentru adăpost și protecție. Șase orașe au fost puse deoparte, pentru ca orice israelit care se simțea copleșit sau în pericol să poată „fugi într-unul din aceste orașe pentru a trăi.” (Deuteronom 4:42).

În vremuri de necaz, nu există alt loc pentru a alerga, decât la Domnul.”Numele Domnului este un turn tare; cel neprihănit aleargă la el și stă la adăpost.” (Proverbe 18:10). Când mulți dintre discipolii lui Isus L-au părăsit, El s-a întors la cei doisprezece și i-a întrebat: „Voi nu vă duceți?” Petru i-a răspuns: „Doamne, la cine să mergem? Tu ai cuvintele vieții veșnice.” (Ioan 6:67-68).

Copilul lui Dumnezeu are un loc unde să fugă, când este apăsat de griji. Ascultați strigătul Domnului: „Veniţi la Mine, toţi cei trudiţi şi împovăraţi, şi Eu vă voi da odihnă. Luaţi jugul Meu asupra voastră şi învățați de la Mine… şi veţi găsi odihnă pentru sufletele voastre.” (Matei 11:28-29).

S-ar putea să nu înțelegeți vreodată de ce treceți prin vremuri dificile, însă când vă simțiți afundați, înfricoșați și părăsiți, fugiți în locul vostru secret de rugăciune și vărsați-vă inima înaintea Mantuitorului. Apoi faceți cum a poruncit Moise: „Nu vă temeţi de nimic, staţi pe loc şi veţi vedea izbăvirea pe care v-o va da Domnul!” (Exodul 14:13)

Sursa: https://www.resursecrestine.ro/editoriale/189814/fugind-departe-in-vreme-de-criza

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s