Ce înseamnă iubirea? – Luigi Mițoi

Familia este unul dintre cele mai importante si mai personale lucruri din viața oricărui om. Indiferent de nivelul de pregătire, de starea materială, de cultura din care face parte, căsătoria îi dă omului liniște sufletească, semnificație, valoare și echilibru.

Dumnezeu a organizat și susține familia, însă ea își atinge potențialul maxim doar atunci când funcționează după principiile lui Dumnezeu. Oamenii sunt tentați să confunde binecuvantarea cu plăcerea, motiv pentru care renunță la binecuvântare pentru plăcere.

Dragostea stă la baza căsătoriei și a vieții de familie. Oamenii sunt tentați să confunde dragostea cu sentimentele, motiv pentru care iubesc în funcție de ce simt. În 1 Corinteni 13 Biblia prezintă iubirea care pe un principiu, ca pe o alegere:

1. Dragostea este indispensabilă. ,,Chiar dacă aș vorbi în limbi cerești și îngerești și n-aș avea dragoste, sunt o aramă sunătoare sau un chimval zângănitor. Chiar dacă aș avea darul prorociei și aș cunoaște toate tainele și toată știința, chiar dacă aș avea toată credința așa încât să mut și munții și n-aș avea dragoste nu sunt nimic. Chiar dacă mi-aș împărți toată averea pentru hrana săracilor, chiar dacă mi-aș da trupul să fie ars și n-aș avea dragoste nu-mi folosește la nimic” (1 Cor. 13:1-3). Adevărul este că niciun om nu poate face toate aceste lucruri și dacă totuși cineva le poate face, ele sunt inferioare în comparație cu dragostea.

2. Dragostea are răbdare ori de câte ori este nevoie. ,,…dragostea este îndelung răbdătoare” (v. 4).

3. Dragostea se manifestă prin bunătate față e tovarașul de viață. ,,Dragostea este plină de bunătate” (v. 4)

4. Dragostea îl face pe om modest. ,,…dragostea nu se laudă, nu se umflă de mândrie” (v. 4).

Citiți mai mult accesând următorul link https://www.fiti-oameni.ro/editorial/ce-inseamna-iubirea-luigi-mitoi/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.