Creştinii din Kashmir se tem de persecuții şi mai mari după ce regiunea şi-a pierdut statutul special

După revocarea statutului special al Kashmirului, creștinii din regiune se tem că schimbarea va duce la un val de naționalism hindus și odată cu acesta, o creștere a persecuției.

Înainte ca guvernul indian să revoce articolul 370 din Constituția indiană, acum două  săptămâni, regiunea cu majoritate musulmană se bucurase de un statut autonom special, cu propriul drapel, constituție separată și administrație proprie.

Revocarea articolului 370 a făcut parte din programul electoral din 2019 al partidului naționalist hindus Bharatiya Janata (BJP).

Mulți creștini din Kașmir sunt foști musulmani care se confruntă cu presiuni în cadrul comunităților în care trăiesc din cauza convertirii lor. Acum se tem că vor îndura o creștere a persecuției, datorită punerii în aplicare a unei agende naționaliste hinduse, conform Open Doors.

Există, de asemenea, îngrijorări că legile anti-convertire care au făcut viața din ce în ce mai dificilă pentru creștinii din India vor fi acum aplicate întocmai şi în Kashmir.

Legile au fost introduse în mai multe state indiene și fac o infracţiune convertirea de la credința hindusă la creștinism, precum şi activităţile de evanghelizare prin care hindușii sunt convinşi să-și schimbe credința.

Radicalii hinduşi cer impunerea legislaţiei anti-convertire la nivel naţional.

Dr. Matthew Rees, de la Open Doors, a declarat: „Tensiunile din Kashmir  sunt foarte îngrijorătoare pentru minoritățile religioase din India și în special pentru cei care trăiesc în Kashmir.”

„Aceasta include populația creștină locală, dintre care mulți sunt de origine musulmană și care deja se confruntă cu presiuni severe din partea comunității lor.”

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2019/08/21/crestinii-din-kashmir-se-tem-de-persecutii-si-mai-mari-dupa-ce-regiunea-si-a-pierdut-statutul-special/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.