Mai sunt Bisericile Case de rugăciune sau au devenit locuri de distracție?

Unele biserici, în încercarea de a-i atrage pe oameni și de a face catedralele accesibile tuturor, au lansat noi proiecte controversate. De la terenuri de golf în incinta catedralelor, la carusele, însa un un lider de frunte numește acest curent drept „blasfemie”.

Liderii Catedralei Norwich din estul Angliei au aprobat construirea unui carusel de aproximativ 15 m în interiorul clădirii, la 8 august, numind-l „skelter helter” (talmeș-balmeș n.tr).

Ideea i-a venit lui Andy Bryant, preot în această catedrala, atunci când a vizitat Capela Sixtină, din Roma, vrând să găsească o modalitate unică de a scoate în evidență tavanul Catedralei Norwich.

,,Avem cele mai frumoase arhitecturi ale tavanelor și acoperișurilor medievale din toată europa,” a declarat Bryant. ,,Problema este că sunt foarte înalte, atât de înalte încât majoritatea oamenilor nu ajung niciodată să le vadă, să le poată aprecia cu adevărat.”

Caruselul oferă vizitatorilor o vedere unică asupra interiorului, oferă șansă de a vedea catedrala într-un mod cu totul deosebit.

Jane Hedges, liderul Catedralei Norwich, spune: ,,Este distractiv, este vorba de probleme serioase în a-i determina pe oameni să se gândească la adevăratul sens al vieții. Să se gândească la locul lor în lume.”

Alții spun că un loc sacru, nu este locul potrivit pentru o astfel de ,,atracție de carnaval”.

Dr. Gavin Ashenden , fostul capelan al reginei, a declarat că preoții de la Catedrala Norwich au fost „neprofesionali” și „fac o greșeală în ceea ce privește binele catedralei”.

„Este o pantă alunecoasă între batjocură și blasfemie, pentru că îl tratează pe Dumnezeu că pe o atracție turistică, și nu ca pe Creatorul Universului, care ne va trage la răspundere pentru lucrurile pe care le facem”, a spus el pentru ziarul britanic The Telegraph .

„A  transforma acest lucru în divertisment”, a adăugat el, „este hulitor, fiindcă unii oameni au murit, și mor pentru Hristos. Asta arată că bisericile și catedralele și-au pierdut responsabilitatea față de Hristos, deoarece sunt preocupate mai mult de cerințele societății.”

Catedrala Rochester din Marea Britanie a încercat, de asemenea, să atragă oameni, prin crearea unui teren de golf în incinta lăcașului de cult la 30 iulie.

Matthew Rushton, preot în Catedrala Rochester a spus: „Catedralele sunt foarte încrezătoare în aceste inovații de moment și vor să aibă astfel de evenimente și pentru a le spune oamenilor despre credința în Isus.”

SURSA: CBNNews

https://www.stiricrestine.ro/2019/08/19/mai-sunt-bisericile-case-de-rugaciune-sau-au-devenit-locuri-de-distractie/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Mai sunt Bisericile Case de rugăciune sau au devenit locuri de distracție?

Comentariile sunt închise.