SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ MYANMAR ( 18-24 august 2019)

Se află în S-E Asiei.
-Are o populaţie de 54 mil locuitori, din care 4,34 mil sunt creştini, iar 83% din populație este considerată neevanghelizată.
-Religia de stat este budismul.
-Se află pe locul 18 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.
Profilul persecuției:
Viața privată-68%; Viața familială-70%; Viața socială/comunitară-79%;
Viața civilă/națională-72%; Viața eclesială-70%; Violența -66%.
-Persecuţiile vin în general din partea dictaturii militare, a familiei şi a extremiștilor budişti.
-Armata birmaneză este renumită prin violuri şi confiscarea alimentelor, turmelor şi a altor lucruri care sunt proprietate persoanală a creştinilor.
-Toate publicaţiile religioase sunt cenzurate de stat.
-Budiştii care se convertesc la creştinism sunt catalogaţi trădători ai familiei, comunității și statului, riscând să-și piardă locurile de muncă şi mulţi sunt alungaţi din propriile case.
-Creştinii n-au dreptul de a închiria sau achiziţiona imobile pentru a se întâlni la închinare, iar aprobările pentru construirea unei biserici se obţin extrem de greu.
– În unele cazuri, călugării budiști au intrat în clădiri de biserici și au construit altare budiste în incintele bisericii.
– În majoritatea școlilor, înainte de începerea cursurilor, toți elevii (inclusiv cei care nu sunt budiști) trebuie să recită o învățătură sau o rugăciune budistă. Copiii creștini sunt fie indoctrinați în budism, fie discriminați.
– Potrivit The Crux, militarii din Myanmar au ars peste 400 de sate și 300 de biserici în Kachin, alungând în ultimii șapte ani aproximativ 130 000 de persoane. Zeci de mii de creștini trăiesc în lagăre de refugiați în condiții foarte grele, cu mari restricții la hrană și medicamente. În septembrie 2018, un grup paramilitar comunist a închis peste 60 de biserici și a reținut peste 100 de conducători ai bisericii.
– În unele comunități dominate de budism, creștinii sunt excluși de la resursele comunintare. Unii sunt chiar incapabili să acceseze apa. Creștinii pot fi hărțuiți, amenințați, forțați să-și părăsească casele, iar unii sunt bătuți, închiși sau chiar uciși.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Myanmar, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Barnabasiad & Joshua Project )
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Sursa:

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ MYANMAR ( 18-24 august 2019)

Comentariile sunt închise.