JUBILEU: Bisericile Penticostale Românești din America celebrează 50 de ani de comuniune și convenții anuale!

ÎN PREMIERĂ: 
Convenția Bisericilor Penticostale Române din SUA și Canada este organizată și găzduită în TEXAS!

P.S. NOTA REDACȚIEI: CARE ESTE CIFRA CORECTĂ?
50 de ani sau 51 de convenții?

Ca urmare a unor comentarii și mesaje primite în doar câteva ore cu privire la titlul acestui articol, dorim să facem o scurtă lămurire cu privire la aceste cifre: 50 de ani și a 51-a convenție. Nu am considerat inițial că ar fi cazul, dar – iată că e necesară lămurirea.

DECI: prima convenție a avut loc în 1969, acum 50 de ani.

Abia de la acea convenție se contorizează timpul de comuniune care iată că în acest an marchează 50 de ani. Anul trecut s-a celebrat cea de-a 50-a convenție (altfel spus al 50-lea eveniment). Anul acesta se celebrează încheierea a 50 de ani de comuniune, la 50 de ani de la prima convenție.

Nădăjduim ca această clarificare să lămurească lucrurile și să fie pe înțelesul tuturor.

Redăm mai jos integral articolul publicat în ediția tipărită nr. 333 a ziarului Tribuna Românească, distribuit gratuit la cerere în comunități românești din SUA.

**

Pentru a vă putea transmite mai „la cald” informații despre evenimentul anual cu cea mai mare participare din comunitatea românească din SUA, am apelat la organizatorii acestuia și prin amabilitatea lor vă oferim aceste interviuri realizate cu sprijinul Secretarului Convenției 2019, Florin Iva.

*

De vorbă cu Pastorul Vasile Streango,
pastorul organizator al convenției
pastor al Bisericii Penticostale „Harul”
din Houston, Texas

Iată că biserica pe care o păstoriţi este cea care celebrează completarea a 50 de ani de părtăşie frăţească între bisericile române penticostale din SUA şi Canada. Ce v-a determinat să lansaţi această iniţiativă de a găzdui acest moment jubiliar, cea de-a 51-a convenţie?

Au trecut destul de mulţi ani…, 50 de convenții în care bisericile penticostale românești din Statele Unite şi Canada s-au întâlnit anual pentru a sărbători acest mare eveniment de părtăşie, Convenţia Bisericilor Penticostale.

Toate aceste întâlniri au fost până acum găzduite de către biserici din metropole unde sunt comnunități mari românești, precum Chicago, Detroit, Los Angeles, Miami, Phoenix, sau Portland.

Statul Texas, comparativ cu alte state din America, este unul din cele mai mari state, şi oraşul Houston este de asemenea un oraş mare, însă comunitatea românească nu este atât de mare ca şi în oraşele menţionate mai înainte, unde convenţiile au avut loc. Faptul acesta a pus în noi gândul să cerem și noi fraţilor din Consiliul Pastoral al Convenţiei să ne ofere această onoare de a fi gazde, pentru că şi în partea de sud a Statelor Unite, în statul Texas, să fie cunoscut mai bine acest eveniment. Şi de ce nu şi participanţii din celelalte state prin călătoria lor şi prin participarea la această Convenție să cunoască şi această parte din Statele Unite, sudul Statelor Unite, Golful Mexic unde noi locuim.

Acesta a fost primul gând manifestat de mine la întâlnirile pastorale. Fraţii ne-au acordat această încredere şi mulţumim lui Dumnezeu că suntem organizatori anul acesta pentru cea de-a 51-a Convenţie a Bisericilor Românești Penticostale din Statele Unite şi Canada.

Sursa:

https://tribuna.us/jubileu-bisericile-penticostale-romanesti-din-america-celebreaza-50-de-ani-de-comuniune-si-conventii-anuale/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la JUBILEU: Bisericile Penticostale Românești din America celebrează 50 de ani de comuniune și convenții anuale!

  1. taborsinai spune:

    Ne rugăm pentru o dreaptă răsplătire a eforturilor depuse de fr. (prieten)- pastor Vasile Ștreango! Cât privește: ”50” sau ”51”… mi-aduc aminte de eroarea exprimată de doi ”abonați la microfon” din aria South-Ca., care în anul 2000, mulțumeau D-lui, că au ajuns ”*în secolul 20*” (!?) Dacă se mai păstrează ”înregistrările”- propriilor lor comunități, ceea ce am afirmat, se poate proba…!

Comentariile sunt închise.