Despre alcool…

Nu sunt om de stiinta, dar urmaresc zilnic statistici, fac analize in legatura cu tara in care traim.

Nu stiu daca stiti : Romania este locul 5 mondial la consumul excesiv de alcool pe cap de locuitor. Statisticile spun ca in Romania alcoolul face aproape 20.000 de victime pe an (rezultate din afectiuni, accidente sau boli specifice acestui viciu).

In zonele rurale, unde traieste jumatate din populatia Romaniei, cea mai saraca patura sociala, alcoolismul a atins cote de nestapanit. Se bea mult de dimineata pana seara. Daca mergeti in sate veti vedea birturile pline … iar bisericile goale.

Bauturile contrafacute sau unele produse in gospodarii ataca agresiv organele vitale ale consumatorilor. Si se ajunge rapid la deces.

Suntem primii in Europa intr-un nedorit clasament al femeilor ucise in urma consumului excesiv de alcool. La segmentul barbati, ocupam locul al treilea. Romania insa nu are nici o strategie nationala prin care sa controleze fenomenul.

Lipsesc centrele de tratament pe banii statului, in timp ce in spitale paturile sunt ocupate de dependenti. In acelasi timp, sute de milioane de euro circula anual pe piata neagra a bauturilor. Ajung in buzunarele unor indivizi care speculeaza dependenta din cauza careia mor anual 20.000 de romani.

Paul Ion

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.