Rugăciune pentru Siberia. S-a decretat stare de urgenţă. Peste 3 milioane de hectare cuprinse de incendii

ARDE SIBERIA. S-A DECRETAT STARE DE URGENŢĂ. PESTE 3 MILIOANE DE HECTARE CUPRINSE DE INCENDII

Există în jur de 350 de focare diferite, iar responsabilii vorbesc de o situaţie deosebit de gravă. La faţa locului au fost trimişi oameni şi echipamente din alte regiuni ale Rusiei. Zona arctică trece prin cel mai dificil sezon de incendii din istorie, cu flăcări uriaşe în Siberia, Alaska şi Groenlanda.

Asta în condiţiile celei mai călduroase veri din istorie pentru această regiune. Multe dintre focare sunt provocate de fulgere. Vântul poarta departe nu doar scânteile, ci şi fumul, astfel încât în oraşe precum Novosibirsk, cel mai mare din Siberia, aerul este irespirabil.

Din cauza faptului că pompierii nu au acces la multe dintre incendii, focurile pot dura cu săptămânile şi produc cantităţi semnificative de gaze cu efect de seră. Incendiile de pădure s-au extins fulgerător în ultimele 24 de ore, iar în prezent, vegetaţia este mistuită de 500 de focare pe un teritoriu de 10 mii de kilometri pătraţi.

Chiar dacă autorităţile ruse susţin că pompierii au reuşit să ia situaţia sub control, oamenii din zonă se sufocă de fum. Autorităţile de la Moscova insistă în continuare că nu ar exista pericol pentru sănătatea oamenilor, deşi mai multe alerte de smog au fost emise în regiunile populate din apropierea focului.

“CHIAR DACĂ INCENDIUL SE EXTINTE PE MII DE KILOMETRI, PERICOL PENTRU SĂNĂTATEA OAMENILOR NU EXISTĂ”.

Citiți mai mult accesând:

http://logosul.ro/rugaciune-pentru-siberia-s-a-decretat-stare-de-urgenta-peste-3-milioane-de-hectare-cuprinse-de-incendii/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.