Nigeria: violențele împotriva creştinilor continuă, în timp ce autorităţile se fac că nu văd

O femeie însărcinată și un copil s-au numărat printre cele patru persoane ucise în atacuri suspectate a fi comise de păstori fulani în statul Plateau din Nigeria, săptămâna trecută.

Atacatorii au vizat satele Ancha și Tafigana în zona Bassa, conform site-ul de știri Nasoweseeam online.

Margaret Wakili, de 27 de ani, din Ancha – care era însărcinată în 6 luni – a fost ucisă la ferma la care venise să își viziteze soțul. Amândoi au fugit atunci când atacatorii au dat navală, însă Margaret nu a scăpat. În timp ce atacatorii comiteau oribila crimă, soțul ei i-a auzit strigând: „Allahu Akbar, i-am ucis pe infideli, trebuie să mai ucidem şi pe alţii,” a spus el. El i-a identificat pe cei 8 atacatori ca fiind Fulani din Hayin Rukuba. O femeie mai în vârstă din sat a fost de asemenea ucisă.

În Tafigana, un tată de 46 de ani, Thomas Wollo, și fiul său, Nggwe, de 7 ani, au fost uciși și apoi decapitați când s-au întors acasă de la practica la cor în noaptea de 14 iulie.

După comiterea acestor crime, atacatorii s-au dus într-un sat din apropiere, unde au distrus şi recoltele fermierilor, potrivit lui Zongo Lawrence, secretar al Asociației pentru Dezvoltarea Tinerilor Miango (un sat din apropierea orașului Bassa).

„Suntem supuşi unor atacuri zilnice din partea păstorilor Fulani în comunitățile noastre, mai ales în zilele de duminică (zilele de închinare) și în zilele de joi (zile de piață). Ei vor să ne stârpească cu orice preț însă noi rezistam şi nu vrem să fugim abandonându-ne pământurile indiferent de cât de rele vor deveni aceste atacuri,” a spus el.

Între timp, fostul președinte al Nigeriei, Olusegun Obasanjo, a declarat că este profund îngrijorat de această spirală a violenței în care pare a fi prinsă țara, potrivit ziarului Guardian din Nigeria.

Într-o scrisoare deschisă adresată actualului președinte, Mohammadu Buhari, el a avertizat asupra consecințelor dacă guvernul nu poate „să se ocupe de situație.” Abandonarea puterii în favoarea insurgenților islamici Boko Haram și a militanților Fulani „poate conduce la atacuri represive planificate, care ar putea degenera într-un pogrom sau genocid de tip Rwanda, care noi nu credeam că s-ar putea întâmpla, și totuși s-a întâmplat,” a spus el.

Guvernul Nigeriei a fost criticat pentru lipsa de acțiune, care, potrivit Amnesty Internaţional, a dus la o escaladare a conflictului dintre păstorii musulmani și fermierii creștini.

Conform World Watch Monitor, atacurile sunt concentrate în statele din „Centura de mijloc” a Nigeriei, care se întinde pe linia pre-colonială care împarte nordul predominant musulman de sudul creștin.

Citește mai mult:

https://www.stiricrestine.ro/2019/07/30/nigeria-violentele-impotriva-crestinilor-continua-in-timp-ce-autoritatile-se-fac-ca-nu-vad/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.