Biserica Prigonită: Nigeria

Viața a devenit din ce în ce mai dificilă pentru creștinii din Nigeria, deoarece persecuția continuă să crească. În medie zece creștini mor pentru credința lor în fiecare zi. 91 de milioane de creștini trăiesc în cea mai populată națiune din Africa, iar mulți dintre ei se confruntă cu hărțuire și violență constantă din partea extremiștilor musulmani.
David Curry, CEO al Open Doors USA, a declarat recent : „Aceste grupuri teroriste islamice au un teritoriu sigur în nord, iar guvernul a făcut prea puțin pentru a le elimina. Aceasta face ca nordul Nigeriei să fie unul dintre cele mai periculoase locuri pentru creștini”.
Curry a evidențiat un incident din 18 mai în care extremiștii islamici au atacat corul unei biserici și încă dețin 17 membri captivi. El a spus: Nu știm cine este viu și cine nu este. Pentru cei captivi este cerută răscumpărare sau sunt uciși.”
Într-o zonă cunoscută sub denumirea de Centura de mijloc din Nigeria, fermierii creștini se confruntă cu atacuri ale militanților Fulani și al liderilor de la Boko Haram. Potrivit Comisiei pentru Etică și Libertate Religioasă a Convenției Baptiste de Sud, mai mult de 500 de creștini au murit din cauza liderilor Fulani din 2016.
Unii creștini nigerieni s-au adresat Statelor Unite pentru ajutor. Potrivit Fox News, o delegație de activiști nigerieni a călătorit la Washington în iunie cu sprijinul Salvați Creștinii Persecutați și al Comitetului Internațional al Nigeriei. Rebecca Sharibu a fost printre cei care au călătorit la Washington. Fiica ei Leah a fost răpită de la școală de către militanții Boko Haram. Mulți dintre colegii săi au fost eliberați, dar Sharibu susține că fiica ei este încă în captivitate pentru că „ nu renunță la credința creștină”.
David Curry a spus că creștinii din Nigeria au rămas fermi în credința lor, chiar dacă se confruntă cu obstacole copleșitoare. El a explicat că „viața lor este dezbrăcată de cele lumești. Și aceasta se vede în viața lor spirituală … Puteți sa vă uitați la acești oameni care sunt ținuți în captivitate de mult timp și să vedeți cum credința lor crește în ciuda faptului că ei au fost dezbrăcați de orice confort.”
Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.