S-a donat sânge la Biserica Emanuel. Un demers civic de urmat

Centrul Regional de Transfuzie Sanguină Timișoara a organizat în colaborare cu Biserica Baptistă Emanuel din Timișoara, joi, în data de 18 iulie 2019, o campanie de donare de sânge în folosul general al persoanelor care au astfel de nevoi vitale.

Sub îndemnul „Sângele este Viață”, campania de donare se dorește a fi un demers civic și spiritual în același timp. „Observând nevoia obiectivă de sânge din sistemul sanitar și remarcând apelurile repetate și, uneori, disperate, ale celor responsabili Biserica Emanuel a luat decizia de a mobiliza credincioșii pentru a veni în sprijinul concetățenilor noștri. Înțelegem valoarea întrajutorării în Numele Domnului Hristos și vrem să comunicăm dragostea lui Dumnezeu pentru oameni prin orice mijloace care ne stau la dispoziție. Comunitatea timișoreană, în ansamblul ei are nevoie de comunități mai mici care să răspundă cu promptitudine la nevoile celor din jur, iar Biserica Emanuel dorește să fie o astfel de comunitate”, a declarat Radu Oprea, unul dintre pastorii bisericii. 

Aşadar Biserica Emanuel s-a transformat în Centru de Transfuzie, iar circa 50 de oameni au răspuns prezent demersului.

„Avem nevoie mare de sânge, mai ales în această perioadă a anului, una obişnuită de concedii, sau in care sunt destui viruşi care ne afectează. Ne-am bucurat că oamenii au fost receptivi şi au venit să doneze sânge”, au spus cei de la Centrul Regional de Transfuzie, care au fost prezenţi astăzi în zona Blaşcovici.

Pentru a acopi necesarul de sânge este nevoie de circa 120 de donatori pe zi, dar în lunile de vară aceştia nu depăşesc 40-50 de omanei zilnic, doar în cazul unor cazuri deosebite care sunt mediatizate. Cei care donează, primesc de la stat o zi liberă de la lucru, bonuri valorice şi alte beneficii, însă întotdeauna primează faptul că donând sânge ajuţi un semen aflat în nevoie, iar aceast lucru este cea mai mare răsplată.

https://debanat.ro/2019/07/s-a-donat-sange-la-biserica-emanuel-un-demers-civic-de-urmat_260418.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la S-a donat sânge la Biserica Emanuel. Un demers civic de urmat

Comentariile sunt închise.