Un nou atac din partea extremiştilor Fulani asupra creștinilor din Kaduna, Nigeria

Extremişti Fulani au ucis luni mai mulţi oameni, inclusiv trei copii, în regiunea de mijloc a Africii de Vest. Potrivit Christian Post, teroriştii au ars sute de case în zonă și au ucis 13 oameni, dintre care unii erau creștini iar ceilalţi trăiau în sate creștine.

Într-un sat din Kaduna, locuitorii au declarat reporterilor că aproximativ 200 de păstori înarmați Fulani au invadat satul lor. Din totalul celor 13 uciși, patru au fost creștini, inclusiv trei copii de 8 ani, 9 ani și 17 ani.

„Toți au fost îngropați astăzi, după o scurtă rugăciune la locul mormântului”, a declarat Thomas John, președintele Morning Star News.

Un locuitor din Kikoba a estimat că aproximativ 90 de case au aparținut creștinilor din sat. Într-un alt sat, o biserică evanghelică și o biserică catolică au fost amândouă arse.

Secretarul  Asociației de Dezvoltare Miango, Lawrence Zongo, a declarat că toate fermele din zonă au fost, de asemenea, distruse.

„În prezent, toți sătenii sunt strămutaţi,” a spus el.

Ofițerul de relații publice pentru comandamentul de poliție Kaduna, Yakubu Sabo, a declarat că atacurile au avut loc luni în jurul orei 2:45 p.m.

„Echipe de polițiști au ajuns repede în zonă evacuând cadavrele la morga spitalului și s-au asigurat că situația a fost pusă sub control”, a spus Sabo.

Sabo a adăugat că atacul ar fi putut fi ca răspuns la un alt atac asupra unei tabere Fulani, mai devreme în cursul acelei zilei. Acestea sunt doar ultimele atacuri ale radicalilor Fulani asupra creștinilor și fermierilor. În februarie, în Kaduna au fost uciși 130 de oameni – preponderent creștini. Guvernatorul statului a declarat că pare să fie un plan de „ștergere a anumitor comunități”, raportează Reuters.

Apoi, în martie, au fost uciși încă zece copii ai creștinilor, iar zeci de case au fost arse în totalitate de către radicalii Fulani.

Potrivit Topului Mondial al Persecuţiei întocmit de Open Doors SUA pentru anul 2019, Nigeria este clasată ca națiunea a 12-a din lume pentru persecuția creștină. Rapoartele spun că aproximativ 2.400 de creștini au fost uciși de radicali în 2018, potrivit Societății Internaționale pentru Libertăți civile și Statului  de Drept.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2019/06/29/un-nou-atac-din-partea-extremistilor-fulani-asupra-crestinilor-din-kaduna-nigeria/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.