Partidele politice și confuzia valorilor din România

Comentariul și titlul de astăzi mi-au fost inspirate de un mesaj postat ieri de prietenul meu Mihail Neamțu și intitulat „PNL și confuzia valorilor”. Vi-l ofer celor care încă nu l-ați citit, cu recomandarea să-l dați

* * *

PNL și confuzia valorilor

Vi-l puteți imagina pe Ion C. Brătianu la parada Gay Pride? Prin ultima numire (iar nu alegere) făcută în Capitala României, conducerea PNL perpetuează confuzia valorilor. În vara anului 2017 am intrat în acest partid fiind încurajat de mulți lideri conservatori, populari sau creștin-democrați.

Ce-am văzut în ultima vreme, mai ales după Referendumul pentru familie, m-a descumpănit. Robert Sighiartău (secretar general PNL) ține Biblia în mână iar Violeta Alexandru (noul președinte PNL București) participă alături de Remus Cernea la parada gay… Ce să mai priceapă bietul votant?

Respect dreptul oricui la opinie și la viața privată, dar între activismul sexomarxist și apărarea civilizației iudeo-creștine e, totuși, o mare diferență. Dacă PNL va fi condus de progresiști, diferența față de USR-Plus dispare.

Confuzia doctrinară și incongruența mesajelor slăbesc acțiunea electorală și distrug încrederea alegătorilor față de PNL. Marginalizarea creștinilor și promovarea activiștilor pentru transgenderism reprezintă o gravă eroare politică și morală!

Ca și-n materie de taxe, în chestiunea ideologiei de gen sunt limpezi diferențele între Stânga și Dreapta. Noi respingem ingineriile sociale, în timp ce progresiștii le promovează din bani publici. Românii vor copii crescuți de o mamă și un tată. Globaliștii de teapa lui Macron împing agenda Părinte 1/Părinte 2. Ferește-mă Doamne de „prieteni”, căci de dușmani mă feresc și singur.

* * *

Spre deosebire de mine, Mihail identifică partidul ori partidele politice despre care scrie. Până acum, eu am fost mai reticent și discret, în măsura în care am putut și am evitat să critic ori să folosesc un ton ireverent la adresa partidele politice ori politicienii României. Intenționez să continui să o fac, dar uneori e important să-i menționăm și pe cei care sunt responsabili pentru dificultățile cu care ne confruntăm.

Săptămâna trecută și săptămâna asta nu au fost favorabile mișcării pro-valori din România. Toate partidele politice, fără excepție, și-au dat arama pe față, luptând și ignorând, într-un fel sau altul, interesele noastre valorice. Evenimentele acestea au avut de a face cu nominalizarea și alegerea Avocatului Poporului.

Partidele politice din România au sprijinit două persoane care din punct de vedere moral și valoric sunt incompatibile cu funcția de Avocat al Poporului. Două persoane care de-a lungul anilor au dovedit că sunt părtinitoare împotriva noastră și aliați fideli ai celor care promovează avortul, drepturile „minorităților sexuale” și alte non-valori.

În plus, în aceste săptămâni s-au reliefat alianțe care tind să indice și modul în care politica românească și alianțele politice din România vor evolua și arăta în următorii ani.

Dl Eckstein a fost susținut de USR-Plus, PNL și UDMR. Dna Weber a fost susținută de PSD și ALDE. Ambii candidați ne sunt ostili și ne-au fost ostili de mai bine de 10 ani. Cu toate acestea, partidele politice i-au promovat într-o funcție desemnată să ne apere drepturile.

Toate aceste partide s-au făcut vinovate de acțiuni și poziții anti-valorice în ultimul timp. La referendumul pentru căsătorie USR ne-a stat împotrivă. A fost singurul partid politic din România care a făcut lucrul acesta la nivel oficial, fără nicio reținere ori ambiguități. O mare parte din parlamentarii PLN ne-au stat și ei împotrivă. Au făcut sesizări împotriva noastră forțând, la București, eliminarea panourilor publicitare în sprijinul referendumului.

ALDE, în frunte cu Dl Tăriceanu, au promovat poziții ambigue față de referendum, foarte probabil din cauza presiunilor făcute de grupul ALDE din Parlamentul European.

UDMR a fost și el ambiguu, la fel ca și PSD. La întoarcerea din Bruxelles, dna Dăncilă și dl Dragnea au abandonat sprijinul pentru referendum pe care l-au promis mai înainte.

După referendum, ALDE și USR au lansat inițiative legislative de legalizare a parteneriatului civil în România, iar liderul PNL București, Violeta Alexandru, a participat, acum o săptămână la marșul homosexual din București.

După cum vedeți, de la săptămână la săptămână și an la an, tot mai mulți parlamentari anti-valori ajung în funcții cheie în instituții importante din România. În prezent, putem spune că avem două astfel de instituții: Consiliul Național de Combatere a Discriminării și Avocatul Poporului. Dacă la acestea îl adăugăm și pe dl Iohannis, am putea spune că practic mișcarea creștină și pro-valori din România nu are niciun prieten ori aliat într-un post vizibil din România.

E oportun să ne întrebăm de ce? Dacă nu cumva responsabilitatea pentru această situație nefavorabilă ne aparține nouă? Votăm fără să ne interesăm de pozițiile candidaților ori de platformele partidelor politice.

Nu putem influența gândirea celor care ajung în funcțiile importante ale societății. Dar putem face altceva. Cum?

Promovând candidași și personalități creștine bine pregătite în aceste funcții. Refuzând să votăm partide politice ori candidați care nu ne împărtășesc valorile. Ori cerând în mod insistent partidelor politice să pună în funcții cheie persoane care ne împărtășesc valorile.

Am fi putut, deci, preveni situațiile neplăcute din ultimele două săptămâni? Fără îndoială. Comunitatea creștină din România știa de mulți ani că dna Weber nu ne vede cu ochi buni și că mereu și mereu a votat împotriva valorilor în Parlamentul European. Cu toate acestea. a continuat să fie promovată de partidul ei politic și ținută pe listele lui electorale. De către un partid politic care știe că primește majoritatea voturilor electoratului creștin din România. De ce atunci, am tăcut? Și de ce am votat listele pe care se afla ea pe o poziție eligibilă?

Peter Costea

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Partidele politice și confuzia valorilor din România

  1. Dumnezeu sa va intareasca

    Apreciază

Comentariile sunt închise.