Misiune MOZAMBIC

MTS MOZAMBIC. ZIUA A ZECEA ȘI A UNSPREZECEA: REÎNTOARCEREA SPRE CASA ȘI CONCLUZII LA FINAL DE CALATORIE.

Prin îndurarea, harul și bunătatea lui Dumnezeu, JOI, 27 iunie 2019, pe la amiaza, ne-am incheiat călătoria misionară mozambicana si ne-am îmbarcat în primul din cele trei avioane pe care urma sa le schimbam spre a ajunge la Budapesta și am și ajuns, după aprox. 24 de ore de călătorie. De aici, pe cale terestra, fiecare ne îndreptam spre orașele noastre de reședință: Timișoara, Oradea, respectiv Tg. Mureș.

La întoarcerea spre casa nu am avut, pe întreg itinerarul de zbor, nicio problema, respectiv pe relatia: Nampula, Mozambic; Johannesburg, Africa de Sud; Doha, Qatar, și Budapesta, Ungaria.

Considerând MTS MOZAMBIC, DIN PERIOADA 17-27 IUNIE 2019, ÎNCHEIATĂ, efectuând o succintă retrospectivă asupra întregii noastre călătorii misionare, prezentam în loc de CONCLUZII, 4 (PATRU) PERICOLE/RISCURI CARE AU FOST ASUMATE ȘI DEPĂȘITE ȘI 6 (SASE) BINECUVÂNTĂRI CARE AU FOST IMPARTASITE PE PARCURSUL ÎNTREGII PERIOADE :

Partea Întâia. PERICOLE ȘI PROVOCĂRI:

1. CĂLDURA AFRICANĂ PROVERBIALA.

Prin modul în care Providenta Divina a hotărât clima în zona vizitată, în cea mai buna perioadă de vizitare cu putință – „iarna”, așa cum aceasta este înțeleasă de mozambicani, (sunt triburi în care cuvântul „zăpadă” nici nu-si găseste corespondent în propria limbă !), putem afirma ca DUMNEZEU, parca cu un anumit simt al umorului, A FĂCUT SA NE REFUGIEM DE CĂLDURA DOGORITOARE DIN EUROPA, INCLUSIV DIN ROMÂNIA, TOCMAI ÎN … AFRICA „TORIDA” !!!

2. RISCUL DE CONTAMINARE/ ÎMBOLNĂVIRE.

Datorita anotimpului de „iarna” , atacurile periculoase ale țânțarilor, aducatoare de MALARIE, AU FOST EXTREM DE REDUSE, CA FRECVENTA. Aceasta nu a însemnat ca noi nu am avut cuvenita conduita preventiva, efectuand vaccinurile care se impuneau și ca nu am folosit, în tot timpul misiunii, medicația și mijloacele de protecție recomandate împotriva pericolelor de contaminare și îmbolnăvire de tot felul! DAR TATĂL CERESC A FĂCUT SA NU AVEM, NICIUNUL, ABSOLUT NICIO PROBLEMĂ DE SĂNĂTATE ÎN TOATĂ PERIOADA PETRECUTA ÎN MOZAMBIC. SLAVA LUI DUMNEZEU!

3. PERICOLUL DE A FI TÂLHĂRITI. Am străbătut drumuri extrem de lungi, în total de peste 2.500 de km, preponderent pustii, ZIUA ȘI, MAI PUȚIN, CHIAR ȘI NOAPTEA; am avut de STRĂBĂTUT unele aglomerări urbane în care atentarea la bunurile altora constituie, din nefericire, un titlu de bravura civica, astfel că, PREZENTA ȘI EXPERIENTA MISIONARULUI BRAZILIAN JEOSAFA, SOȚUL SIMONEI, care deși brazilian trece drept mozambican sadea (garda noastră personala!), A FOST UN DAR DE LA DUMNEZEU PENTRU Depășirea RISCULUI REAL ȘI FRECVENT DE A FI ATACAȚI SAU FURAȚI. (Spre exemplu, unei misionare americane, în Nampula, cel mai vestit oraș mozambican „cleptoman”, i s-au furat de 3 ori câte un telefon personal. Sau, chiar cu câteva zile înainte de vizita noastră, unui grup de americani le-au fost subtilizate TOATE PAȘAPOARTELE, regăsite apoi, dar și toți banii pe care-i aveau, mii de dolari, care au fost pierduți!! ) ASA CA, ÎN CE NE PRIVEȘTE, II SUNTEM ADANC RECUNOSCĂTORI LUI DUMNEZEU CA NE-A PAZIT ȘI DE ACEST GEN DE INCIDENTE!

4. Pericolul de a avea accidente cu mașina și de a rămâne, astfel, blocați chiar și peste noapte în zone pustii, fără semnal de telefonie sau internet.

Într-adevăr, una din cele mai mari provocări a fost parcurgerea a celor peste doua mii de kilometri, pe șosele parțial aproape impracticabile. Dar și aici Dumnezeu l-a folosit pe Jeosafa, ca pe un om providențial, șofer neîntrecut, cât și „antica și eroica” lor mașină Toyota Land Cruise, pentru a depăși pericolul și provocarea. Mulțumiri!

Dar sa trecem, acum, de la RISCURI LA BINECUVÂNTĂRI!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Misiune MOZAMBIC

  1. Slava Domnului pentru ocrotire

    Apreciază

Comentariile sunt închise.