Sfaturi pentru studentii de la teologie

Dacă vrei să fii Pastor trebuie să știi ca:

Nu ai voie să te enervezi niciodată,

Nu ai voie să vorbești urat,

Nu ai voie să fii bogat, dar nu ai voie să fii nici sărac,

Nu ai voie să ai prieteni mai apropiați pentru că asta înseamnă să defavorizezi pe unii membrii în favoarea altora,

Nu ai voie să fii prea glumeț pentru că denotă lipsă de seriozitate, dar nu ai voie să fii prea serios pentru ca îi indispui pe cei ce te urmează,

Nu ai voie să fii autoritar pentru că arați a dictator și comunismul nu mai e placut, dar nu ai voie să fii nici prea blând că ajungi sa te conduca altii.

Dacă totuși vrei să continui cercetarile, te anunț ca mai exista si riscul de a te ingrasa din cauza stresului emotional, riscul de a muri inainte de vreme din cauza problemelor cu inima, riscul de a fi dat jos de enoriasi la un moment dat si sa incepi o alta slujba, riscul de a-ți neglija familia si lista poate continua.

Cu toate acestea, daca ai primit chemarea de la Domnul trebuie sa mergi inainte pentru ca pana la urma nu depinde de ce vrei tu ci, de ce vrea El.

Sunt si binecuvantari pe cale: bucuria cand un pacatos se intoarce, experiente cu Domnul care nu pot fi intalnite in afara acestei chemari si în final o cununa grea de slava pe care Dumnezeu o da celor ce L-au slujit cu scumpatate, in vreme cu soare dar si in vreme cu ploaie.

Mult suces la pastoratie!

Tiberiu Pop

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.