SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ KENYA (9-15 iunie 2019)

-Kenya se află în estul Africii, este o ţară săracă cu o populaţie de 51 milioane locuitori, din care 41 de milioane sunt creştini.
-Kenya se află pe locul 40 în clasamentul țărilor cu cea mai severă persecuție.
Profilul persecuției:
Viața privată-70%; Viața familială-63%; Viața socială/comunitară-60%;
Viața civilă/națională-50%; Viața eclesială-69%; Violențe -50%.
-Chiar dacă națiunea kenyană este creștină, în partea de nord-est și regiunile de coastă unde islamul este majoritar, creștinii constituie o țintă pentru grupările radicale islamiste.
– Corupția și crima organizată reprezintă o mare amenințare pentru credincioși. Autoritățile de multe ori ignoră persecuția, astfel încurajează actele de violență.
– În anumite părți la țării, creștinilor le este interzis accesul la resursele comunitare și sunt discriminați.
-Militanții somalezi Al-Shabaab sunt renumiți pentru trecerea graniței în Kenya și atacarea orașelor sau autobuzelor, unde îi separă pe creștini de musulmani și execută creștinii.
-Atacurile continue ale grupării Al- Shabaab din nord-estul Kenyei au o tendință îngrijorătoare datorită elementelor de epurare etnică.
-Politicienii musulmani influențați de musulmanii din Somalia, au trecut în agendă lupta de a elimina creștinismul din Kenya.
– Zeci de creștini au fost uciși de musulmanilor radicali pentru că nu au acceptat să rostească crezul Islamic sau să se convertească la islam.
-Musulmanii care s-au convertit la creştinism sunt puşi sub presiune de a reveni la islam. Unele femei creștine din familii musulmane sunt obligate să se căsătorească cu bărbați musulmani.
-Cu toate aceste probleme, numărul necreștinilor care se convertesc la creștinismul evanghelic este în creștere.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Kenya, dar şi pentru persecutori pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Barnbasaid, și Joshua Project)

Sursa: Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.