V O R B E

Înainte să umbli pe străzile de aur, trebuie să te obişnuieşti cu praful de aici: să colinzi lumea ca să spui despre Cristos la oameni fără să înceapă să-ţi placă în lume. Tu mergi spre ACASĂ….

– Înainte să porţi cununi de slavă, trebuie să porţi cununi de spini. Doar cei care pot îndură înţepăturile altora şi pot strigă: „Tată iartă-i!”, sunt vrednici de slavă.

– Înainte de bucuria Răsplătirii Cereşti, vei avea parte de Ghețimani şi de Calvar. Ghețimaniul se biruie cu genunchi bătătoriţi şi cu sudoarea mijlocirii, iar Calvarul cu inima (plină de iubire) spartă în cioburi, ca să ajungă la toţi de lângă tine.

– Înainte să zbori printre rândurile de îngeri şi serafimi din cer, va trebui să mergi aici la pas cu trudiții, cu sărmanii, cu văduvele şi orfanii.

– Înainte să-L vezi pe Isus faţă în faţă în veşnicie, va trebui să-L vezi pe Isus aici prin spitale, închisori, pe sub poduri şi prin azile.

– Înainte să primeşti totul, trebuie să împărţi totul: timpul, zâmbetul, banii, sandwich-ul şi confortul tău.

– Înainte să vezi cerul din partea cealaltă, va trebui să vezi cerul de aici. Să nu te uiţi la pietrele care vin spre tine, ci la cerul deschis, ca şi martirul Ştefan odinioară.

– Înainte să intri pe porţi de smarald va trebui să intri pe poartă cea strâmtă. Renunţarea la plăcerile păcatului, la mizeria acestei lumi te va face „strâmt” în ochii multora, dar abia atunci vei fi ajuns la loc larg.

Înainte…! Cu lacrimi de bucurie, cu recunoştinţă spre ziua când vom ajunge la capătul peregrinajului nostru pământesc, într-un loc de unde nu ne vom dori să plecăm niciodată: Împărăția lui Dumnezeu!

Înainte…!

(Anonim)

Sursa: Ezechiel Suciu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.