Ziua 28-a – Poporul Hadrami din Yemen | #Pray30Days

Grupul etnic Hadrami provine din „Hadhramaut”, care înseamnă „Valea morţii”, ţinutul lui Bin Laden şi Al Qaeda. Această regiune din partea de est a Yemenului este foarte izolată şi nu există multe oportunităţi pentru ca oamenii de acolo să audă Vestea Bună. Această regiune este şi una în care este practicată una dintre cele mai conservatoare forme ale Islamului şi o zonă din care provin mulţi extremişti.

Fiind musulmani devotaţi, persoane prietenoase şi poeţi renumiţi, aceşti oameni se bucură să îşi servească oaspeţii cu faimoasa şi valoroasa lor miere din flori de mimoză, curmale şi alte mâncăruri delicioase.

Odată ce beduinii hadrami au ajuns înstăriţi, au început să facă comerţ şi să călătorească şi mulţi dintre ei s-au stabilit peste tot în Peninsula Arabă, în Arabia Saudită, în Dubai şi Golful Persic. Oamenii de afaceri hadrami au jucat un rol important în răspândirea Islamului în această regiune şi chiar mai departe, în Estul Africii, în India şi în Indonezia.

În zilele noastre, datorită războiului ce are loc în Yemen şi din cauza problemelor cu grupările islamiste, relaţiile dintre statele bogate din zona Golfului şi regiunea Hadhramaut din sud-estul Yemenului a avut mult de suferit şi mulţi hadrami şi-au pierdut locurile de muncă. Oamenii au început să îşi dorească mai multă libertate şi caută soluţii la problemele lor şi în alte părţi.

Hamoudi este un om important în satul lui; el a avut o viziune despre Isus Răscumpărătorul şi a început să fie ucenicul Lui în secret. Noua credinţă i-a adus lui Hamoudi necazuri, însă el continuă să-L urmeze pe Isus cu speranţa că îi va ajuta şi pe alţii să găsească viaţa binecuvântată în El. 

Motive de rugăciune:

  • Războiul şi violenţa, foametea şi holera au decimat populaţia Yemenului. Rugaţi-vă ca aceste dezastre să ia sfârşit. 
  • Ca oamenii din „Valea morţii” să găsească speranţă şi o viaţă plină în Hristos. (Ioan 10:10)
  • Ca tot mai mulţi oameni de afaceri hadrami să aibă vise şi viziuni cu Isus şi să-şi folosească influenţa pentru a răspândi Vestea Bună în această regiune.

Sursa:

https://www.stiricrestine.ro/2019/06/02/ziua-28-a-poporul-hadrami-din-yemen-pray30days/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Ziua 28-a – Poporul Hadrami din Yemen | #Pray30Days

  1. Indura-te Doamne

Comentariile sunt închise.