Botez în apă în Biserica „Muntele Sionului” Arganda

Nu este mai mare bucurie pentru părinți, în primul rând și apoi pentru întreaga biserică, ca aceea când își vede fiii că îl urmează pe Domnul și încheie legământ cu Mântuitorul în apa botezului. De o astfel de bucurie au avut parte recent 13 familii și bineînțeles întreaga comunitate a Bisericii Penticostale „Muntele Sionului” din Arganda del Rey (Madrid).

Sărbătoarea a avut loc duminică 19 Mai, când 13 tineri, majoritatea născuți în Spania, au mărturisit public că doresc să-l urmeze pe Domnul, întreaga lor viață. O bună parte din părinții acestor copii, sunt dintre fondatorii primei biserici penticostale române din Spania, în orașul Arganda del Rey, în urmă cu mai bine de 20 de ani, ba unii dintre aceștia sunt dintre primii credincioși români ce au ajuns în acele locuri. Timpul a trecut, acei tineri de atunci s-au căsătorit, au întemeiat familii și acum se bucură de copiii lor, ce îl urmează și ei la rândul lor, pe Domnul Isus Hristos.

La această bucurie a bisericii a fost invitat pastorul Valerian Jurjea, de la Biserica „Betania” Dublin, ce a predicat Cuvântul Domnului. Predica pastorului Jurjea a avut ca texte Ioan 3:16 și Ieremia 31:16, 17, titlul acesteia fiind: „Misiunea, mandatul Bisericii în lumea aceasta”. Mesajul Evangheliei țintește:

  • spre trecut, oferind iertare
  • spre prezent, oferind pacea
  • spre viitor, oferind speranța.

Mesaje mai scurte au avut și pastorii Beni Drădici (Biserica „Eben Ezer” Castellon), care a vorbit despre „Lupta cea bună a credinței”, și Liviu Sav (Biserica Pent. Ghiroda – Timiș), care a vorbit despre „Importanța, semnificația și necesitatea botezului”. Ambii pastori au dorit să fie împreună cu familiile lor la această frumoasă sărbătoare.

Fondul muzical a fost foarte bine reprezentat, Biserica Muntele Sionului dispunând de cor mixt și orchestră, precum și de diverse grupuri de cântăreți, o bună parte dintre aceștia frecventând școli de muzică din oraș. Drept consecință, calitatea muzicală a închinării, crește de la un an la altul.

Botezul celor 13 tineri a fost efectuat, la sfârșitul serviciului divin, de frații presbiteri Viorel Ivașcu și Ioan Gagea.

Sursa:

https://spaniaevanghelica.com/botez-in-apa-in-biserica-muntele-sionului-arganda/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Botez în apă în Biserica „Muntele Sionului” Arganda

  1. O recolta bună pentru cer!

Comentariile sunt închise.