Ziua 23-a – Beduinii din Levant | #Pray30Days

Câteva milioane de beduini încă trăiesc în statele Levantului: Siria, Liban, Iordania, Israel şi Teritoriile Palestiniene care formează împreună regiunea numită iniţial Arabia. Numele de „beduin” provine din cuvântul arab „badija”, care înseamnă deşert. Majoritatea beduinilor nu mai trăiesc de ceva vreme ca şi crescători de animale sau nomazi, ci s-au integrat în sate şi oraşe. Ospitalitatea lor tradiţională, care era de maximă importanţă, s-a păstrat până în prezent şi este în continuare foarte răspândită. 

Un oaspete se află sub protecţia beduinilor până în momentul când părăseşte tribul. Oaspeţii sunt întotdeauna trataţi într-o manieră generoasă, cu cea mai bună mâncare disponibilă. Înainte de masă, se serveşte ceai sau cafea. Cafeaua – în varietatea amăruie Arabică – este la mare cinste. Oferirea şi acceptarea unei ceşti de ceai marchează începutul unei negocieri sau înţelegeri. Anumite mişcări cu mâna şi ceaşca indică dacă cineva cere mai mult sau dacă este deja satisfăcut.

Beduinii sunt majoritari musulmani care nu au auzit niciodată de dragostea pe care Domnul Isus o are pentru ei. Fiind un popor mândru şi având spirite libere, ei rezistă chemării Evangheliei. Există cazuri singulare de beduini care l-au primit pe Domnul Isus, însă aceştia nu formează un grup semnificativ. Şeicul, ca şi lider tribal, este foarte influent în comunitate şi în modul în care oamenii vor răspunde la misiunea creştinilor.

Motive de rugăciune:

  • Beduinii sunt afectaţi de condiţiile dificile din ţările unde trăiesc, în special de război şi şomaj, şi sunt de multe ori dezavantajaţi din cauza tradiţiilor şi a trecutului lor.
  • Rugaţi-vă pentru beduini să aibă mai multe ocazii de a interacţiona cu creştinii şi de a-şi împărtăşi credinţa.
  • Rugaţi-vă pentru beduini, folosind ca inspiraţie textul din Apocalipsa 3:20.

Sursa: https://www.stiricrestine.ro/2019/05/28/ziua-23-a-beduinii-din-levant-pray30days/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.