Ziua a 19-a: Poporul Somali din Somalia | #Pray30Days

„Ma nabad baa?”. Acesta este un salut obişnuit printre somalezi şi se traduce cu: „Este pace?”

Somalezii au uneori rezerve şi sunt suspicioşi atunci când intră în contact cu străinii. Când auzim ştiri din acest corn al Africii, acestea sunt deobicei despre tulburări politice, conflicte, secetă şi foamete. Pentru cei mai mulţi dintre ei, lupta pentru supravieţuire este o realitate zilnică, aşa că salutul cu întrebarea „Este pace?” este un lucru natural când întâlneşti oameni noi. Somalezii sunt recunoscuţi pentru faptul că sunt foarte naţionalişti şi foarte secretoşi cu lucrurile lor pe care acceptă să le împartă cu alții doar în proprii lor termeni.

La prima vedere se pare că aici este un loc unde nu prea eşti binevenit, însă cei mai mulţi oameni vor avea parte de o experienţă plină de căldură şi o primire prietenoasă atunci când întâlnesc un somalez. Recent am fost invitată în casa unei familii somaleze. Am fost întâmpinată cu ceai şi o gustare din carne de cămilă. Pe când eram aşezaţi pe podea, făcând conversaţie şi savurând cele puse înainte, copiii alergau în jurul nostru, iar femeile sporovăiau în bucătărie. A fost un timp plăcut. Un moment de pace! Experienţa mea cu somalezii mi-a arătat că, deşi e posibil să dureze până legi o relaţie de prietenie, atunci când se stabileşte un nivel de încredere ajungi să faci parte din viaţa lor. În spatele imaginii aspre se ascund nişte inimi sensibile.

Există în jur de 20 de milioane de somalezi şi mulţi dintre ei locuiesc în alte ţări, prin toată lumea. Dacă întâlnești unul, atunci la întrebarea lui: „Este pace?”, răspunde cu ospitalitate și ajută-l să experimenteze pacea care este mai presus de cuvinte.

Motive de rugăciune:

Rugaţi-vă pentru somalezi să experimenteze pacea care se găseşte numai în Domnul Isus Hristos aşa cum este scris în Ioan 14:27.
Seceta şi războiul a decimat poporul somalez. Rugaţi-vă pentru pace, şi pentru vindecarea pământului şi a oamenilor. Inspiră-te din Psalmul 104.
Rugaţi-vă pentru diaspora somaleză să întâlnească creştini care să le arăte pacea.

Vedeți întreaga colecție de articole din Ghidul 30 de zile de rugăciune pentru Lumea Musulmană, ediția 2019 AICI!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.