Ce se întâmplă duminică, pe 26 mai?

Vorbind cu unii dintre voi recent, mi-am dat seama ca nu prea se stie ce se intampla Duminica,pe 26 mai. As vrea sa aduc cateva clarificari dar si sa subliniez importanta participarii noastre la eveniment.

CE SE INTAMPLA DUMINICA , PE 26 MAI

Sunt alegerile europarlamentare si referendumul pentru justitie. Pe scurt, la sectiile de votare vor exista trei urne si fiecarui votant i se vor inmana 3 buletine de vot: unul pentru alegerea celor care ne vor reprezenta in cadrul Uniunii Europene si doua pentru fiecare intrebare cu privire la justitie. Noi va trebui sa punem stampila VOTAT pe fiecare dintre cele trei buletine de vot, in dreptul optiunii noastre.

Pentru europarlamentare, daca nu v-ati hotarat inca va recomand sa studiati platforma lui Peter Costea (https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar/), un candidat neo protestant care sustine valorile Bibliei

Pentru referendum vor fi doua intrebari, fiecare pe cate un buletin de vot, iar noi va trebui sa aplicam stampila pe fiecare buletin de vot, in casuta de DA sau NU dupa cum consideram. Intrebarile sunt:
Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie? Orice crestin ar raspunde cu DA. De ce as vrea ca in Romania cei care au comis infractiuni de coruptie sa nu fie pedepsiti si sa poata face in continuare aceleasi fapte fara nici o teama?

Si cea de-a doua: Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala? Aici, eu voi raspunde cu DA si va explic de ce. In mod normal, orice modificare a legilor justitiei trebuie sa treaca prin procedura parlamentara completa: sa fie dezbatuta cu societatea civila si expertii din domeniu, sa fie dezbatuta si votata in camera senatului si a deputatilor si apoi trimisa presedintelui spre promulgare (adica adoptare). In cazul in care presedintele nu este de acord cu propunerea respectiva de lege, are dreptul sa o retrimita in parlament pentru o revizuire. Adoptarea unei ordonante de urgente (asa cum face actualul guvern de ridica lumea in strada) presupune ca nimeni in afara de cei care au intocmit ordonanta sa nu aiba nici un cuvant de spus chiar daca aceasta este gresita.

DE CE TREBUIE SA PARTICIPE CRESTINII?

In primul rand pentru ca Dumnezeu ne spune sa respectam autoritatile si legea. In tara in care traim avem dreptul de a vota, un drept care Dumnezeu a ingaduit sa fie castigat la revolutie prin sange. Putem sa ne batem joc de acest drept? In al doilea rand, Dumnezeu nu ne spune sa fim nici prosti si nici indolenti (nepasatori la ceea ce se intampla in tara noastra) ci din contra, ne spune sa cunoastem vremurile in care traim, sa ne informam, sa stim ceea ce se intampla bine si rau in locul unde ne-a assezat Dumnezeu. Parerea mea este ca un crestin adevarat se implica in tot ceea ce inseamna binele tarii in care traieste. Vrem sa traim intr-o tara cu adevarat crestina? Avem posibilitatea sa alegem o persoana care sa ne reprezinte in UE dupa cum porunceste Dumnezeu (fara avorturi, pro familia normala etc..). Vrem sa avem legi corecte pentru toata lumea? Avem posibilitatea sa votam DA la referendum pentru aceasta. Pentru ca nu vreau sa lungesc mai mult decat e necesar acest post, am sa inchei prin a spune ca am discutat cu persoane care spun ca “toti de la conducere sunt mincinosi” si ca “nu stiu cu cine sa aleg”. Am sa va raspund ca aceasta atitudine este fix aceea care in 2016 ne-a adus in situatia in care suntem acum cu proteste in strada, o situatie economica extrem de proasta, scumpiri peste scumpiri etc. Si va mai spun ca lipsa de informare nu este o scuza. Nu stii, nu-i nici o rusine sa intrebi. Insa daca nu vrei sa-ti faci datoria sau ti-e lene, sa te gandesti ca traind in tara asta ai si drepturi dar si responsabilitati. Iar una dintre responsabilitati este sa-ti exerciti dreptul de a vota pentru ca Dumnezeu cu adevarat sa stapaneasca in tara aceasta prin oamenii Lui. Si daca nu te informezi, cum mijlocesti tu specific pentru tara asta? Sau te rogi doar generalitati? Daca nu reusesti sa-ti faci partea, de ce te astepti ca Dumnezeu sa-Si faca partea Lui? Atat am avut de spus si Dumnezeu sa va binecuvinteze pe toti si sa va puna pe inima sa faceti ceea ce este corect! ….mesaj preluat din mediile creștine române!!!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.