SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ INDONEZIA (28 aprilie -4 mai 2019)

-Se află în Asia de S-E.
-Indonezia este formată din 17 508 insule, are o populaţie de
266,8 milioane locuitori din care 32,3 milioane sunt creştini, iar peste 160 milioane de indonezieni sunt neatinși de Evanghelie.
-Indonezia este ţara cu cea mai mare populaţie musulmană din lume.
-Indonezia se află pe locul 30 în clasamentul ţărilor cu persecuţii.
-Religia de stat este islam.
Profilul persecuției:
Viața privată-64%; Viața familială-66%; Viața socială/comunitară-68%;
Viața civilă/națională-61%; Viața eclesială-56%; Violențe -72%.
-Persecuţiile vin din partea musulmanilor extremişti, a hinduşilor extremişti (în zonele cu o populaţia majoritar hindusă) şi a autorităţiilor care sunt corupte şi nu respectă Constituţia. Indonezia este recunoscută pentru nivelul înalt al corupţiei în toate sferele vieţii.
– Grupurile extremiste islamice au influență în guvern și în societate. Din acest motiv, atacurile împotriva creștinilor sunt adesea nepedepsite.
– Legea prevede că o biserică nu poate funcționa decât dacă are consimțământul a 60 de familii necreștine din vecinătate și aprobarea șefului de zonă. Chiar dacă creştinii reşusesc să strângă semnături suficiente pentru ridicarea clădirii bisericii, se confrunta cu multe demonstraţii şi atacuri din partea musulmanilor extremişti. De la introducerea acestei legi, peste 1.000 de biserici au fost închise forțat, în timp ce altele au fost demolate.
-Nivelul de persecuție depinde de la o regiune la alta. Există anumite puncte fierbinți precum Java de Vest sau Aceh, unde grupările islamice radicale sunt puternice și exercită o influență mare asupra societății și politicii. În provincia Aceh autoritățile locale au pus în aplicare Legea Sharia și sunt semnalate cazuri în care creștinii au fost biciuiți pentru încălcarea legii.
– Unii medici nu vor să trateze pacienții creștini, deoarece este considerat interzis musulmanilor să se atingă de creștini.
-Multe biserici sunt atacate, incendiate sau li se pun bombe și tot mai mulți creştini se află sub riscul de a fi arestaţi şi închişi fiind acuzaţi de prozelitism; de asemenea unii creştini sunt nevoiţi să-şi părăsească locuinţele şi să-şi schimbe domiciliu din cauza presiunilor care se fac asupra lor.
,,În Indonezia se întâmplă și lucruri interesante. Lideri musulmani se întorc la Domnul și apoi duc mesajul nou în moschei, iar în mod secret, în case fac ucenicizare tip grupe celulă. Se traduc porțiuni din Biblie în arabă și se răspândesc printre musulmanii influenți. Grupurile celulă de casă au ajuns să însumeze mii de persoane.”- informație de la un lucrător.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară (avem și un misionar român), pentru oamenii neevanghelizați din Indonezia dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Barnabasfund și Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.