SĂPTĂMÂNA PATIMILOR MIERCURI – Trădarea lui Isus de către Iuda.

“Atunci unul dintre cei doisprezece, numit Iuda Iscarioteanul, s-a dus la conducătorii preoţilor şi i-a întrebat: „Ce vreţi să-mi daţi ca să-L dau pe mâna voastră? “ Ei i-au plătit treizeci de arginţi. De atunci, el a început să caute un prilej, ca să-L dea pe mâna lor.”

�E ușor să ne mirăm de Iuda, șocați fiind că cineva ar putea să-L vândă pe Isus.�� Și de Petru ce să mai zicem? Nu a fost suficientă umblarea pe ape (vezi Matei 14:22-32) și salvarea lui de către Hristos când începuse să se afunde, n-au fost acestea suficiente ca să îi asigure dragostea sa și loialitatea sa? Chiar avea să se lepede el de Hristos, imediat după ce El îi spălase picioarele?

Dar de atâtea ori ne regăsim şi noi în postura trădătorului.. prin gândurile noastre, atitudinile noastre, faptele noastre.. adesea Îl vindem pe Mântuitorul nostru.. atât de ieftin.

Iuda a avut parte de Cel mai bun Învăţător (lider) şi totuşi a avut un sfârşit tragic… de acea te îndemn să nu îţi cauţi scuze în diferite lucruri (antujarul, sistemul, situaţia financiară) , ci să Îl rogi pe Dumnezeu să te păzească de orice cădere.

Care sunt lucrurile care te împiedică să ai o relaţie cu Domnul Isus?

Pe CREŞTIN nimic nu-l poate despărţi de dragostea lui Dumnezeu

“Cine va ridica pâră împotriva aleşilor lui Dumnezeu? Dumnezeu este Acela care-i socoteşte neprihăniţi! Cine-i va osândi? Hristos a murit! Ba mai mult, El a şi înviat, stă la dreapta lui Dumnezeu şi mijloceşte pentru noi! Cine ne va despărţi pe noi de dragostea lui Hristos? Necazul sau strâmtorarea, sau prigonirea, sau foametea, sau lipsa de îmbrăcăminte, sau primejdia, sau sabia? “

Matei 26:14-16

Marcu 14:10-11

Frantz Frantzz

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.