ASTĂZI ÎMPĂRAT, MÂINE CONDAMNAT

Manipulare. Cât de ușor pot fi oamenii manipulați. Vedem aceasta în zilele noastre când totul se rezumă la un litru de ulei și un kg de făină. Totul este pentru un vot! (nu fac aluzie niciunei culori politice deoarece nu-mi plac astfel de discuții, ci doar ca fapt general).

Drum făcut din hainele personale și ramuri de finic înălțate pentru Împăratul. Aceasta se numește sacrificiu! Dar ce rost mai are acest sacrificiu când peste câteva zile întregul popor va aduce lozinci la adresa lui Isus? După cuvinte de laudă și binecuvântare, urmează episodul condamnării și al biciuirii.

Atitudine. Aceleași personaje, atitudini diferite. Nu pot să mă bat cu pumnul în piept zicând că eu aș fi fost împotriva mulțimii pentru că-mi văd și scadențele mele, chiar dacă vorbim despre noi timpuri. Chiar dacă suntem oameni, aceasta nu poate fi o scuză.

Trăim și noi vremuri în care abia mai găsim oameni care să influențeze deoarece media, în general, îi prezintă doar pe cei care manipulează masele. Totuși, astăzi poți striga și tu ”Binecuvântat să fie Dumnezeu” însă nu păstra obiceiul și nu asculta vocile străine care vor spune peste câteva zile ”La moarte!” – de ce te-ai înhăita cu ele?

Cum vom sta oare în picioare când atât de multe curente, voci și atâția manipulatori vin și gârbovesc ființele care nu vor să meargă încolonați prin efectul de turmă? Însă țin să menționez că ceea ce pare a fi turmă (nu adevărata Turmă), se poate a fi o haită foarte bine camuflată…

Flavius D. Avramescu

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.