SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ ETIOPIA (21 -27 aprilie 2019)

Se află în estul Africii.
-Are o populaţie de 107,5 milioane locuitori, din care 64 milioane sunt creştini, iar musulmani sunt aproximativ 34% din populația țării.
-Etiopia se află pe locul 28 în clasamentul primelor 50 de țări cu cele mai severe persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-60%; Viața familială-60%; Viața socială/comunitară-61%;
Viața civilă/națională-65%; Viața eclesială-62%; Violențe -81%.
-În Etiopia, persecuția creștină provine din mai multe surse: guvern, islam, secularism și Biserica Ortodoxă Etiopiană. Reglementările guvernamentale restricționează libertatea religioasă, în timp ce în anumite părți ale țării, musulmanii conservatori provoacă probleme credincioșilor, în special celor convertiți de la islam.
– În Etiopia, islamul radical se dezvoltă la nivel local, regional și național.
-Arestările și disparițiile credincioșilor sunt comune în țară, iar cei care părăsesc Islamul se confruntă cu probleme grave. Uneori li se refuză accesul la resursele comunitare și la locuri de muncă. În unele cazuri, creștinii sunt izolați complet de societate. Unii creștini care provin din familii musulmane sunt forțați să divorțeze, iar alții pierd custodia copiilor.
– În ultimii opt ani, mai mult de 2.000 de clădiri bisericești au fost arse sau demolate de extremiști islamici și peste 5.000 de creștini au fost răniți sau uciși. Creștinii sunt deosebit de vulnerabili în zonele în care majoritatea populației este musulmană.
,,Am văzut dragostea și interesul fără precedent a celorlalți creștini pentru creștinii din Etiopia. Dumnezeu să binecuvânteze pe toți cei care se roagă pentru Etiopia, Dumnezeu să binecuvânteze pe cei care se roagă pentru Etiopia! ” (Asefa, credincios etiopian)Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugăm pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară (în Etiopia sunt misionari români), pentru oamenii neevanghelizați din Etiopia, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors, Barnabasfund ,Voice of the Martyrs)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!Silviu Luncan

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU BISERICA PERSECUTATĂ ETIOPIA (21 -27 aprilie 2019)

  1. Dumnezeu sa lucreze

    Apreciază

Comentariile sunt închise.