Regimul din Venezuela exportă sute de tone de cocaină, cu avioane „de unică folosinţă”


O anchetă CNN a dezvăluit dimensiunile uriaşe ale traficului de cocaină din Venezuela, patronat, se pare, chiar de regimul Maduro.

Investigaţia CNN a descoperit cum cocaina este produsă în Columbia, apoi adusă în Venezuela, de unde este transportată cu avioanele de traficanţi care beneficiază de complicitatea autorităţilor. Un oficial american a declarat că traficul este atât de probabil încât adeseori aeronavele folosite pentru a transporta drogurile sunt abandonate sau distruse după un singur zbor.

Ruta avioanelor porneşte din nord-vestul Venezuelei şi se termină în regiuni izolate din Guatemala, Honduras sau Caraibe, de unde drogurile sunt trimise în Statele Unite. Doar în 2018, traficanţii din Venezuela ar fi adus din Columbia 240 de tone de cocaină, potrivit celor mai modeste estimări ale agenţilor anti-drog din SUA. O astfel de cantitate ar putea aduce profituri de aproximativ 39 de miliarde de dolari.

Printre cei implicaţi în trafic s-ar număra Tareck El Aissami, fost vicepreşedinte şi actual ministru al industriilor în Venezuela, acuzat oficial în SUA pentru că ar fi pus la cale transportul a peste o tonă de cocaină. Şi preşedintele parlamentului, Diosdado Cabello, numărul 2 al regimului Maduro, a fost sancţionat de americani pentru rolul pe care l-ar juca în traficul de droguri.

Sursa : https://m.stirileprotv.ro/lbin/mobile/index.php?article_id=3816911

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.