Arde…? De ce ..?

Dumnezeu este suveran, îl înhamă și pe diavolul să Îi împlinească planurile. Îi permite să facă ceea ce El știe că trebuie să facă. Când diavolul instigă pe criminal: „distruge!”, „aprinde!” etc., nu-i fără știrea Domnului, dacă El permite, totul se întâmplă! Aceasta, incendiul catedralei, este un semnal de avertizare din partea lui Dumnezeu! Ce fel de? Care? Cine dorește să afle răspunsul, Domnul i-l va face de cunoscut.

Eu înțeleg că suntem atenționați: „Mutați-vă atenția de la valorile pământești, pentru că oricât de mari ar părea, de importante, sunt totuși efemere, temporare, totul în cele din urmă, va arde, pământul cu tot ce este pe el va arde!”. „Mutați-vă, concentrați-vă atenția la lucrurile, la valorile veșnice, transferați-vă comorile acolo unde focul nu le va arde, hoțul nu le fură, rugina, molia nu le mănâncă. Vor rămâne și vă veți bucura pentru totdeauna de ele!”

Doamne, pune înțelepciune în noi să luăm în seamă și să facem măcar atât cât știm. Să nu cumva să știm degeaba fără să aplicăm în realitate! Doamne, mulțumim că Îți pasă de noi și ne lași semnale de avertizare!

Florin Tăbăcaru

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.