Catedrala Notre Dame INCENDIU. Dan Ciachir: Semn divin, dar și avertisment pentru francezi –

Notre Dame de Paris este primul simbol al Franței și al catolicismului. Este o durere care ne afectează și pe noi. Este o perlă a arhitecturii eclesiastice europene. Este un simbol al acelei Europe pe care Nicolae Iorga a numit-o ”pământ al crucii și al culturii”. Este un simbol al Franței, cum ar fi pentru noi Biserica mănăstirii de la Curtea de Argeș, care este la baza întemeierii statului românesc. Catedrala Notre-Dame din Paris are o vechime în jur de 1000 de ani ca și Catedrala din Strasbourg. Este un simbol al catolicismului, al Franței, de pe vremea când era socotită Franța o țară a catolicismului. Nenorocirea se conjugă și vine la o lună după ce cardinalul francez Barbarin a fost condamnat simbolic.” a spus Dan Ciachir pentru DC News.

”Este o desfigurare a Parisului. Este ca și cum ai sfâșia obrazul unui om. Poate este și un avertisment pentru că francezii s-au cam îndepărtat de credința lor și au accentuat prea tare laicismul din teama islamismului. Poate va fi un prilej de reflecție pentru o națiune care s-a depărtat mult de originile și tradițiile sale. Ieri au fost Floriile pentru  romano-catolici. Asta  îmi aduce aminte de dezamăgirea lui Alexandru Paleologu, primul nostru ambasador după caderea comunismului, care spunea că Franța nu mai este o națiune catolică. Poate fi citit acest incendiu și în cheia unui semn divin”, a concluzionat scriitorul Dan Ciachir în exclusivitate pentru DC News.

https://m.dcnews.ro/catedrala-notre-dame-incendiu-dan-ciachir-semn-divin-dar-si-avertisment-pentru-francezi-video_648173.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

Un răspuns la Catedrala Notre Dame INCENDIU. Dan Ciachir: Semn divin, dar și avertisment pentru francezi –

Comentariile sunt închise.