Botezul în apă

Botezul în apă este mărturisirea publică a credinței în Isus Hristos ca Mântuitor şi Domn şi, de asemenea, este legământul de consacrare pentru Dumnezeu. Este un semn exterior al schimbării interioare făcute de Dumnezeu prin Evanghelie şi Duhul Sfânt, la credinţa şi pocăinţa credinciosului.
I. A FOST INSTITUIT DE DUMNEZEU ,,Botezul lui Ioan de unde venea? Din cer sau de la oameni? Dar ei vorbeau între ei şi ziceau: Dacă vom răspunde din cer, ne va spune: Atunci de ce nu l-aţi crezut?” (Matei 21:25)
De ce trebuie practicat botezul în apă?
II. A FOST ÎNDEPLINIT DE MÂNTUITORUL HRISTOS
,,După ce a fost botezat tot norodul, a fost botezat şi Isus; şi pe când Se ruga, s-a deschis cerul şi Duhul Sfânt S-a pogorât peste El în chip trupesc, ca un porumbel. Şi din cer s-a auzit un glas, care zicea: Tu eşti Fiul Meu preaiubit, în Tine Îmi găsesc toată plăcerea Mea” (Luca 3:1-22).
III. A FOST PARTE DIN ÎNVÃŢÃTURA MÂNTUITORULUI
,,Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în numele Tatãlui şi al Fiului şi al Sfântului Duh. Şi învãţaţi-i sã pãzeascã tot ce v-am poruncit. Şi iatã cã Eu sunt cu voi în toate zilele, pânã la sfârşitul veacurilor” (Matei 28:19-20).
IV. A FOST PARTE DIN ÎNVÃŢÃTURA APOSTOLILOR
,,Pocãiţi-vã şi fiecare dintre voi sã fie botezat…” (F. Ap. 2:38)
V. A FOST PRACTICAT, FÃCÂND PARTE DIN ÎNVÃŢÃTURA PÃRINŢILOR BISERICEŞTI DE-A LUNGUL ISTORIEI BISERICII
Toate bisericile creştine practicã botezul în apã, sub o formã sau alta.
Cine trebuie sã se boteze?
Botezul în apã este rezervat celor care rãspund în mod personal mesajului Evangheliei lui Dumnezeu, cu credinţã şi pocãinţã. Biblia explicã faptul cã oamenii care se botezau trebuiau sã facã câteva lucruri:
1. Sã creadã în Isus Hristos, cã El este Fiul lui Dumnezeu şi Mântuitorul oamenilor (Marcu 16:16).
2. Sã fie învãţaţi voia lui Dumnezeu (Matei 28:20).
3. Sã accepte Cuvântul lui Dumnezeu din Evanghelie (Fapte 10:47). Mulţi dintre pãrinţii bisericeşti, deşi puteau fi botezaţi de pãrinţi când au fost mici, totuşi, s-au botezat în apã când au devenit adulţi: Ambrozie, Ieronim, Grigore de Nazianz, Vasile cel Mare…
Botezul în apã este responsabilitatea oricărui muritor faţã de Creatorul sãu. Să fii credincios lui Dumnezeu presupune să asculţi de El.
Să asculţi de Dumnezeu înseamnă să citeşti ceea ce El a scris oamenilor – Biblia.
Biblia spune: ,,Cine va crede şi se va boteza va fi mântuit; dar cine nu va crede va fi osândit” (Marcu 16:1

Sursa: Luigi Mițoi

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Botezul în apă

  1. Dumnezeu sa va binecuvânteze mult frate pastor

    Apreciază

Comentariile sunt închise.