Pavel al Zilelor Noastre: „Plănuiam să-l omor; acum sunt pregătit să mor pentru Domnul Isus”

Recent, echipa Organizației Open Doors din Egipt s-a întâlnit cu un credincios care le-a povestit despre modul în care Dumnezeu a folosit convertirea verișorului său pentru a îndepărta solzii de pe ochii săi (Fapte 9:18).

Mustafa spera că zvonul nu este adevărat.

Dacă era, știa că era obligat să protejeze onoarea familiei sale. Știa că trebuie să-l ucidă pe vărul său, alături de care crescuseîn ținuturile deșertului din Egiptul de Sus. Erau ordinele familiei sale. De aceea a călătorit atât de departe de casă, în capitala Cairo.

Întrebări despre Domnul Isus

Zvonul era adevărat. Mustafa și-a găsit vărul într-o biserică, ascultând cu atenție mesajul. Liniștit, s-a așezat pe scaunul din spatele lui Mohamed și a așteptat ca serviciul să se încheie. Dar apoi a observat ceva ciudat. Cuvintele pe care le-a auzit – rugăciunile, și în special cântările – nu l-au dezgustat.

În schimb, versurile cântărilor l-au atins profund, spune el.

Mustafa s-a apropiat de verișorul său cu lacrimi în ochi.

Își reamintește cuvintele pe care i le-a spus lui Mohamed în acea zi: „Am venit tocmai din satul unde locuiește familia noastră pentru a te spiona și a vedea dacă într-adevăr ai devenit creștin”, a spus el, ștergându-și o lacrimă de pe obraz. „Ar trebui să-ți informez familia despre ceea ce am văzut, dar nu pot. Cred că alegerea pe care ai făcut-o ar putea fi cea potrivită. Îmi poți spune mai multe? De ce ai părăsit Islamul pentru creștinism?”

Surprins de întrebarea verișorului său, Mohamed l-a luat pe Mustafa acasă la el, unde au petrecut toată seara vorbind despre Evanghelie. În acea noapte, Mustafa a avut un vis. El  L-a văzut pe Domnul Isus pe cruce, privind la el și spunându-i: „Am făcut toate astea pentru că te iubesc și vreau să te eliberez de păcatele tale.”
Viziunea pe care a avut-o Mustafa este similară cu ceea ce descriu mulți convertiți musulmani. Multe surse au raportat aceleași fenomene. Visele și viziunile, precum cel al lui Mostafa, sunt în mod repetat citate ca modalități specifice prin care Dumnezeu ajunge la musulmanii din întreaga lume arabă și dincolo de aceasta.

O nouă viață cu Domnul Isus

În dimineața următoare, Mustafa i-a spus lui Mohammed ceea ce a văzut în visul lui. El i-a cerut vărului să se roage împreună cu el, ca să fie mântuit.
Prin lacrimi, Mustafa a strigat către Dumnezeu: „Am plănuit să-mi omor verișorul, care este urmașul Tău. Dar acum sunt pregătit să-mi dau viața pentru Tine.”

În luna următoare, Mustafa a fost botezat, verișorul său fiind prezent lângă el. El nu a spus familiei sale că el și Mohamed sunt acum urmași ai lui Isus. În prezent, cei doi tineri trăiesc ca și credincioși în secret, urmându-L pe Domnul Isus în locul unde El i-a așezat.

Ca mulți alți convertiți de la islam la creștinism, verișorii aleg să-și păstreze credința un secret. Noii convertiți din locuri ostile creștinismului precum Egiptul își ascund Biblia și contactează alți creștini online sau făcând vizite în adunări secrete. Ei urmează învățăturile Domnului Isus în acțiunile lor, sperând că modul în care își vor trăi viața îi va influența pe cei din jurul lor pentru Evanghelie. Numai atunci când cred că sunt în siguranță, își împărtășesc noua lor credință cu alții – în speranța că mișcarea bisericii subterane va crește.

Prin intermediul partenerilor locali, Organizația Open Doors păstrează contactul cu credincioșii în secret din întreg Orientul Mijlociu, pentru ai ajuta să crească în credință și să rămână statornici în circumstanțe dificile.

Sursa: www.opendoorsusa.org

Via: https://www.agentiakairos.ro/pavel-al-zilelor-noastre-planuiam-sa-l-omor-acum-sunt-pregatit-sa-mor-pentru-domnul-isus/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Pavel al Zilelor Noastre: „Plănuiam să-l omor; acum sunt pregătit să mor pentru Domnul Isus”

Comentariile sunt închise.