Cine este DEPUTATUL LIBERAL de doar 29 de ani care reușind majorarea ALOCAȚIILOR COPIILOR.

Născut la Bistrița în 1989, într-o familie simplă cu opt copii, după cum susține pe blogul personal, deputatul liberal Robert Sighiartău, vedeta politică incontestabilă a zilei de joi mai ales pentru felul în care a reușit să strice dispoziția liderului PSD și să arate că numai viziune social-democrată nu are acesta, este la primul mandat de parlamentar și are o experiență politică relativ redusă.

Așadar, joi la amiază, după opt ore de dezbateri în plen pe marginea bugetului, spre stupefacția lui Liviu Dragnea, amendamentul lui Sighiartău privind creșterea alocațiilor pentru copii (de la 84 la 150 de lei) a fost adoptat de parlamentarii prezenți în sală, în vreme ce mulți pesediști, care din ordinul șefului ar fi votat probabil împotrivă, se aflau pe hol la o cafea.

„Avem o alocație de 84 de lei, asta înseamnă 2 lei pe zi. O bătaie de joc, o bătaie de joc pentru că în UE suntem pe ultimul loc. (…) Nu aveți absolut nici o scuză să nu votați acest amendament. Majorarea alocației de la 84 la 150 de lei, iar pentru copiii de la 0 la 2 ani de la 200 de lei la 300 lei. Votul d-voastra va fi înregistrat de români. Votați responsabil!”, le-a spus Sighiartău colegilor parlamentari înainte de vot.

Președintele de ședință, Florin Iordache, deputatul cărăcălean care s-ar face luntre și punte numai să-i smulgă un zâmbet idolului său din teleoramn, a amuțit când a văzut rezultatul votului afișat pe tabelă: 123 de voturi pentru, 119 împotrivă

„Este un amendament făcut de oameni care habar nu au de regulile și legislația financiar bugetară”, a tunat Liviu Dragnea de la tribună câteva ore mai târziu, intrând într-un schimb de replici dur cu deputatul liberal.

Agitat și nemulțumit, liderul PSD i-a luat la rost și pe jurnaliștii acreditați la Parlament, aruncându-le din mers pe hol că „Nu e așa cum ați zis voi pe surse că vom anula amendamentul!”

”Pentru a face ca amendamentul discutat mai devreme în legătură cu majorarea sumei pentru asistență socială, pentru a-l face aplicabil acest amendament demagogic ce nu poate fi pus în practică, din simplul motiv că sursa de finanțare indicată e excedentul bugetului asigurărilor sociale de stat. Oricine are minime cunoștințe știe că sumele acestea nu pot fi folosite pentru cheltuieli ale bugetului de stat, or alocațiile asta reprezintă. Deci amendamentul rămâne același, dar sursa de finanțare o constituie majorarea deficitului bugetului de stat până la 2,76 din PIB urmând a se face corelările necesare în lege. Când bugetul va intra în vigoare, Guvernul trebuie să dea OUG pentru a modifica legea alocațiilor de stat pentru a se putea într-adevăr mări alocațiile”, a mai spus Dragnea.

Precizările lui au fost însă urmate de replica liberalului Robert Sighiartău: ”pentru pensii speciale aveți bani, pentru clientela PSD aveți bani, pentru cele 27 de ministere și peste 150 de secretari de stat aveți bani. Pentru amante și nepotism distrugeți țara! Distrugeți  țara, domnule Dragnea. Dați-vă demisia!”.

Dragnea din nou: „Domnule președinte, drept la replică. Dacă ar fi să dau drept la replică aș sta numai la microfon având în vedere câți oameni obsedați sunt în această sală. Un amendament demagogic este un amendament care nu poate fi pus în aplicare și care habar nu au de regulile și legislația financiar bancară și l-au făcut fără să se gândească că va fi adoptat. Ăsta a fost dreptul la replică”. 

Deputatul USR Claudiu Năsui a scris și el pe facebook: „Haos maxim în parlament.

Amendamentul pentru alocații dă peste cap deficitul. PSD-ALDE nu vor să scadă la pensii speciale sau la partide. Așa că intră în deficit.

Problema? Ieri parlamentul a votat legea plafoanelor care, în teorie, ar trebui să limiteze bugetul la un anumit deficit și la un nivel de cheltuieli. Acum acea lege nu mai corespunde. Și se convoca ședința pentru buget pentru a modifica legea care a fost deja votata în parlament ieri și trimisă la promulgare”.

Robert Sighiartău este din 2017 secretarul general al PNL. În perioada premergătoare alegerilor parlamentare din 2016, Gazeta de Bistrița realiza un scurt portret al tânărului politician: „Președintele PNL Bistrița-Năsăud, Robert Sighiartău, este primul candidat pe lista pentru Camera Deputaţilor, Are 27 de ani, este om de afaceri și cel mai tânăr președinte de filială județeană a PNL. A intrat în politică în 2012, când a devenit și consilier județean în urma alegerilor locale din același an. După alegerile locale de anul acesta, PNL Bistrița l-a susținut pentru a prelua conducerea filialei județene a partidului, al cărui președinte interimar a devenit înainte de a fi propulsat apoi drept cap de listă în alegerile din 11 decembrie, pentru prima cameră a Parlamentului. Din anul 2010 a devenit director general al companiilor deschise după 1990 de către tatăl său, în urma decesului acestuia.

Robert Sighiartău este printre cei mai înstăriți dintre candidații bistrițeni la alegerile parlamentare. Ca proprietăți imobiliare, el deţine un teren intravilan de 630 mp în Bistriţa, o casă de 465 de metri pătraţi construită în 2010, un apartament de 36 de metri pătraţi în Bucureşti, al cărui proprietar a devenit în urmaă cu trei ani. Sighiartău este acționar la cinci societăți comerciale cu activități comerciale și de finanțare în domeniul vânzării de autoturisme. Este asociat la Mondial Motors, unde deține acțiuni în valoare de 22.400 de lei, la Comautosport, cu o cotă de capital social de 31.200 de lei, la IFN Comautosport Leasing, părți sociale de 189.000 de lei, la Central Motors, 130.000 de lei şi la GBS Mondial Invest, unde este de asemenea asociat, cu părți sociale în valoare de 100 de lei”.

Sighiartău este căsătorit și are doi copii.

Sursa: https://podul.ro/articol/cine-este-deputatul-liberal-de-doar-29-de-ani-care-l-a-amutit-pe-iordache-si-l-a-scos-din-minti-pe-dragnea-reusind-majorarea-alocatiilor-copiilor-liderul-psd-spune-ca-in-parlament-sunt-oameni-obsedati-4264.html

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.