Sabat sau Duminică?

Pentru ca am găsit atâtea postări in care unii considera sambata ca zi de odihna , ba mai mult , considera ca cei care țin duminica se închina lui Satan , am cercetat ce spune Scriptura . Am găsit ca :
1. Sabatul a fost dat , specific , poporului lui Israel ( Exod 31: 12-17)
2.Nicaieri in Noul Testament nu se afla menționat ca sabatul sa fie ținut ca zi de odihna . In Evrei 4 gasim scris , referitor la ziua de odihna , “El hotărăște ‘din nou’ o zi , zicând…”
“ Rămâne, dar , o odihna CA cea de sabat( nu ziua de sabat ) pentru poporul lui Dumnezeu !
3. Apostolii au considerat Ziua dintâi a săptămânii , ziua învierii Domnului lor ca Ziua Domnului . (Apoc. 1:10)
4. Apostolii aveau adunările lor in Ziua întâi a săptămânii (FA 20:7; 1 Cor.16:2. Deci, nu Constantin a fost cel ce-a hotărât sa se țină Ziua de Duminica ci apostolii Domnului (biserica primara )
5. Domnul Isus , însuși , a fost condamnat de liderii spirituali ai vremii ca “ calcă sabatul” și încă a luat parte ucenicilor care zmulgeau spice și mâncau in ziua Sabatului!
6. Ap. Pavel scrie Romanilor in cap. 14 despre libertatea de-a alege . Va rog citiți cu atentie pasajul acesta .
7. Tot Pavel spune Colosenilior : “ Nimeni, dar, sa nu va judece cu privire la mâncare, băutura, sau cu privire la o zi de sărbătoare …..sau cu privire la o zi de sabat, care sunt umbra lucrurilor viitoare, dar trupul este a lui Hristos ( Col. 2:16-17). Citiți capitolul pana la sfârșit !
Ca și o concluzie , consider ca este nebiblic , ca sa nu zic , chiar o obrăznicie , sa spună cineva ca cei ce se închina duminica se închina soarelui , sau, si mai grav lui Satan .
Noi ne închinăm Soarelui Neprihanirii noastre , adică Isus, Paștele nostru și-L slăvim in fiecare zi , dar mai ales in Ziua învierii lui din morți !
A poruncit El lucrul acesta ?! Nu . Este alegerea noastră din respect pentru Mântuitorul nostru iubit , care intr-o zi Întâl a săptămânii a biruit moartea și ne-a dăruit Viața in El !

Creștinii, de la început , au ales Ziua întâi a săptămânii ca Zi de Odihna !

Florin Mihele

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.