De ce India nu mai are loc pentru Creștini?

Ce se întâmplă cu creștinii din cea de-a doua țară cu cea mai mare populație din lume și de ce?

În după-amiaza zilei de 20 iunie 2018, cinci femei creștine (cu vârsta cuprinsă între 20 și 35 de ani) au fost bătute și răpite de la o școală creștină, din statul Jharkhand din India de Est. La o zi după ce au fost eliberate (atacatorii au amenințat că le vor ucide dacă se duc la poliție), femeile au raportat atacul autorităților. În curând, s-a confirmat că toate cele cinci femei au fost violate. Atacul a fost de asemenea filmat pe telefoanele mobile.

În 20 ianuarie 2018, corpul păstorului Gideon Periyaswamy din Adaiyalachery (districtul Kanchipuram, Tamil Nadu) a fost găsit spânzurat de acoperișul casei sale, la o săptămână după ce s-a plâns la poliție de opoziția hindușilor radicali.

Aceste atacuri îngrozitoare ne arată un crâmpei din ceea ce 65 milioane de creștini din India au de întâmpinat în această țară cu 1,3 miliarde de oameni. Țara se situează acum pe locul 10 în Indexului Modial de Persecuție 2019, în 2018 fiind pe locul 11, iar în 2017 pe locul 15.

Peste 12.000 de creștini atacați în India

Din 2015, a doua țară cu cea mai mare populație din lume a crescut cu 11 puncte datorită presiunii crescânde și violenței împotriva creștinilor. Cercetările făcute de Organizația Open Doors în vederea întocmirii Indexului Mondial de Persecuție arată că, în 2018, mai mult de 12.000 de creștini au fost atacați. Dar acest număr este doar vârful aisbergului, spun cercetătorii, întrucât numărul tot mai mare de acte de persecuție este nedeclarat.

Cu toate acestea, indicele de violență al Indiei este imens, crescând de la 14,4 în 2018, la 15,2 în 2019. Mai mulți creștini au fost uciși anul acesta în India decât anul trecut, iar numărul bisericilor atacate a crescut substanțial de la 34 anul trecut, la 98 anul acesta.

Privind la statistici, este evident – și de netăgăduit – că creștinii din India sunt de ceva timp țintele torturii, persecuției și opresiunii din partea concetățenilor lor.

Creștin în India anului 2019

Cum arată viața fraților și surorile noastre indiene, întrucât radicalii hinduși continuă să-i vizeze și să-i atace pe cei care nu sunt hinduși?

  • Creșterea bisericii din India prezintă multe nevoi, în special legate de ucenicie și de dezvoltarea conducerii. Țintirea sistematică a bisericii de către hindușii radicali aduce la suprafață și alte nevoi, cum ar fi pregătirea bisericii pentru a răspunde pozitiv la atacul persecuției și necesitatea unei mai mari unități și cooperări între diferite denominații.
  • Hindușii îi văd pe creștini ca pe o amenințare la adresa națiunii (din cauza creșterii numărului lor și a prezenței lor puternice în regiunile tribale). Numărul incidentelor violente împotriva creștinilor a crescut dramatic din mai 2014, când partidul politic BJP a preluat puterea, iar candidatul său, Narendra Modi, a devenit prim-ministru al Indiei. Deoarece guvernul refuză să ia măsuri adecvate, radicalii hinduși consideră că pot ataca creștinii cu aparent puțin sau deloc consecință.

  • Discriminarea este foarte frecventă în India, găsindu-și rădăcinile în sistemul vechi de caste. Acest sistem afectează creștinii din toată India, deoarece cei mai mulți convertiți la creștinism provin din castele inferioare sau din Dalit (caste „nedetectabile”).
  • Organizațiile creștine neguvernamentale (ONG-urile) sunt vizate pentru interogări detaliate de către diferite departamente guvernamentale (cum ar fi biroul de impozite pe venit și birourile de informații) în încercarea de a găsi greșeli și de a le acuza de implicare în activități anti-naționale (în special în legătură cu convertirile la creștinism).
  • Există o creștere semnificativă a numărului de grupuri politice pro-hinduse locale, plus un număr sporit de întâlniri și tabere deschise. Tinerii sunt educați în spiritul naționalismului militar și sunt încurajați să manifeste ura față de alte religii.
  • În întreagă India se pune accent din ce în ce mai mare pe învățarea hinduismului în școli și pe îndoctrinarea oamenilor din triburi.

Sursa: https://www.agentiakairos.ro/de-ce-india-nu-mai-are-loc-pentru-crestini/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.