Democrații vor renunța la „așa să te ajute Dumnezeu” din jurământul depus în fața unei comisii din Congres

O comisie cheie controlată de Democrați în Camera Reprezentanților intenționează să elimine referința la Dumnezeu din jurământul administrat martorilor care depun mărturie în fața comisiei, ca parte a unui nou pachet de norme care se așteaptă să fie aprobat în această săptămână, potrivit unui document obținut în exclusivitate de Fox News.

Proiectul de modificare arată că această comisie, cea pentru Resurse Naturale, va cere martorilor să recite doar „Juri sau afirmi solemn, sub sancțiunea legii, că mărturia pe care urmează să o dai este adevărul, întreg adevărul și nimic altceva decât adevărul?”

Propunerea plasează cuvintele „așa să te ajute Dumnezeu” în paranteze roșii, indicând că acestea trebuie eliminate. Cuvintele „sub sancțiunea legii” sunt în text roșu, indicând că Democrații propun adăugarea acestei fraze în jurământ.

De asemenea, proiectul elimină expresia „a lui sau a ei”. Suplimentar, se modifică și toate referirile la „președintele” comisiei, care include terminația man, adică bărbat, pentru a se referi doar la „șefia” comisiei.

În timp ce multe jurăminte federale includ expresia „așa să mă ajute Dumnezeu”, unele – mai ales jurământului președintelui – nu o includ.

Întreaga comisie va vota noul limbaj în această săptămână, iar normele vor intra în vigoare imediat ce vor fi adoptate.

Liderii republicani au reacționat cu consternare la modificările propuse și au sugerat că este un semn al orientării spre Stânga a Partidului Democrat.

„Este incredibil, dar nu surprinzător, că democrații încearcă să-L înlăture pe Dumnezeu din procedurile comisiei ca primă acțiune de când au majoritatea”, a declarat liderul republican Liz Cheney, R-Wyo. „Au devenit cu adevărat partidul lui Karl Marx”.

Sursa:

https://tribuna.us/democratii-vor-renunta-la-asa-sa-te-ajute-dumnezeu-din-juramantul-depus-in-fata-unei-comisii-din-congres/

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.

2 răspunsuri la Democrații vor renunța la „așa să te ajute Dumnezeu” din jurământul depus în fața unei comisii din Congres

  1. Pingback: Democrații vor renunța la „așa să te ajute Dumnezeu” din jurământul depus în fața unei comisii din Congres – CrestinTotal.ro

Comentariile sunt închise.