SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ALGERIA (27 ian.-2 febr. 2019)

-Se află în Nordul Africii.
-Are o populație de 41,1 milioane locuitori, din care 98,3 % sunt musulmani, iar creștini sunt aproximativ 125 500.
– Religia oficială este islam.
-Algeria se află pe locul 22 în clasamentul primelor 50 de țări cu cele mai severe persecuții.
Profilul persecuției:
Viața privată-78%; Viața familială-85%; Viața socială/comunitară-60%;
Viața civilă/națională-71%; Viața eclesială-76%; Violența -45%.
-Principalele surse de persecuții sunt islamul extremist, autoritățiile, comunitatea și familia.
– În 2018, violența a crescut dramatic în Algeria și o mulțime de biserici au fost închise. În ultimul an, Algeria a urcat cu 20 de poziții în lista primelor 50 de țări cu persecuții.
– Membrii familiei și comunitatea fac presiuni asupra musulmanilor convertiți la creștinism, să renunțe la creștinism și să adopte învățăturile și practicile islamului.
„Este atât de greu să spun că mi-am pierdut familia, totul. Dar n-am putut renunța la Isus, nu puteam renunța la credința mea. Am spus copiilor mei: vă iubesc, vă iubesc, dar Îl iubesc pe Isus mai mult. Familia mea m-a dat afară. „-mărturia unui musulman convertit la creștinism.
„Dumnezeu folosește suferința pentru a educa și transforma poporul Său. În dificultăți îmi îndrept privirea spre Dumnezeu, recunosc că El este suveran”. – student creștin din Algeria
Chiar dacă persecuțiile asupra creștinilor au crescut, chiar dacă tot mai multe biserici au fost închise, odată cu aceste probleme a crescut și râvna musulmanilor convertiți la creștinism de a împărtăși credința creștină cu cei din jur, înfruntând orice risc, astfel rata de creștere a creștinismului evanghelic în Algeria se află la un nivel înalt, 8,1%.
Haideţi să ne unim în rugăciune şi să ne rugăm pentru fraţii noştri care împărtăşesc aceaşi credinţă ca şi a noastră, dar nu şi aceaşi libertate. Dumnezeu ne-a oferit harul ca noi să ne rugam pentru ei şi nu ei pentru noi.
Să ne rugăm pentru creştinii persecutaţi, pentru misionarii care duc Evanghelia în această ţară, pentru oamenii neevanghelizați din Algeria, dar şi pentru persecutori, pentru ca ei să-L întâlnească pe Isus.
(Informații preluate de la Open Doors & Joshua Project)
ALEGE SĂ FII
,,RĂSPUNSUL LUI DUMNEZEU PENTRU
BISERICA PERSECUTATĂ DIN GENERAŢIA TA”!

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la SĂPTĂMÂNA DE RUGĂCIUNE PENTRU CREȘTINII PERSECUTAȚI ALGERIA (27 ian.-2 febr. 2019)

  1. Dumnezeu sa va binecuvânteze lucrători Sai

    Apreciază

Comentariile sunt închise.