Barnevernetul provoacă scandal diplomatic între Norvegia și Polonia. Consulul polonez la Oslo, acuzat că a ajutat familiile ai căror copii au fost PRELUAȚI de autoritățile norvegiene

CrestinTotal.ro

Autoritățile norvegiene au solicitat celor poloneze rechemarea consulului de la Oslo, pe care îl acuză de „comportament inacceptabil” față de funcționarii săi. Diplomatul are la dispoziție trei săptămâni pentru a părăsi Norvegia.
„Putem confirma că Ministerul de Externe a îndemnat Polonia să-l recheme pe consulul polonez”, a declarat luni pentru AFP Per Bardalen Wiggen, purtător de cuvânt al instituției, informează Agerpres.
Aceasta „are legătură cu comportamentul său într-un anumit număr de afaceri consulare, mai ales față de funcționari, care nu este compatibil cu rolul său de diplomat”, a adăugat purtătorul de cuvânt, fără a oferi alte precizări.
Conform presei norvegiene, consulul Slawomir Kowalski era foarte implicat în dosarele unor copii luați din familiile lor pentru că ar fi fost supuși abuzurilor. Serviciile sociale norvegiene,Barnevernet, sunt în mod regulat criticate în țară și în străinătate pentru o practică în materie considerată intransigentă și care afectează deseori familii străine.

https://m.activenews.ro/externe/Barnevernetul-provoaca-scandal-diplomatic-intre-Norvegia-si-Polonia.-Consulul-polonez-la-Oslo-acuzat-ca-a-ajutat-familiile-ai-caror-copii-au-fost-PRELUATI-de-autoritatile-norvegiene-154295

Vezi articolul original

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.