Drum curat!

Creștinul nu este o persoană statică, lipsită de vlagă, sedentară, dimpotrivă creștinul este activ, puternic.
Creștinul este asemănat în Scriptură cu: Agriculor, Atlet, ostaș în Armată. Toate aceste ipostaze implică Efort, Entuziasm, Energie.
Îl vedem pe adevăratul creștin în relația cu Dumnezeu:
stâd jos (…Petru îl urma de departe, până la curtea marelui preot; şi, intrând înăuntru, a stat jos cu servitorii ca să vadă…Mat. 26:58)
alergă (Şi plecând repede de la mormânt, cu frică şi cu mare bucurie, au alergat să spună ucenicilor Săi. Mat. 28:8)
fug (Dar tu, om al lui Dumnezeu, fugi de aceste lucruri şi urmăreşte dreptatea, evlavia, credinţa, dragostea, răbdarea, blândeţea. 1Tim.6:11)
urmăresc (Urmăriţi dragostea şi umblaţi şi după darurile spirituale, dar mai ales să profeţiţi. 1Cor 14:1)
umblă (Dar acum nu este nici o condamnare pentru cei care sunt în Cristos Isus, care nu umblă potrivit cărnii, ci potrivit Duhului; Rom.8:1)

Creștinul este acea persoană, care umblă cu Dumnezeu, alături de Dumnezeu în fiecare zi din viața trăită pe pământ, apoi continuă să fie lângă Dumnezeu și în veșnicie.
•A umbla cu Dumnezeu este NECESAR (Gen. 17:1). Te Pierzi fără Dumnezeu! Te Prăbușești în disperare…
•Umblarea cu Dumnezeu aduce NEPRIHĂNIRE (Gen. 6:9). Este transformatoare, schimbă, înfrumusețează, aduce stălucire și dă sens vieții.
•Umblarea cu Dumnezeu este o ancoră în Necaz (2Reg. 20:3). Necazul vine, vorba unui prieten se potrivește aici: „sănătos să fii, că boala vine ea”. Însă când vine, Dumnezeu e acolo, lângă tine în cuptor…
•Umblarea cu Dumnezeu este o NEBUNIE (Fiindcă predicarea crucii este o nebunie pentru cei care pier, dar pentru noi, care suntem mântuiţi, este puterea lui Dumnezeu…1Cor 1:18)
Nu toți ne înțeleg. Nu toți ne pot accepta…
Însă se merită să mergi, să umblii cu Dumnezeu!

Deci, drum curat! Mergi cu Dumnezeu!

Cu dragoste,
Ciprian Bârsan…

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Salvează legătura permanentă.