Cea mai mare biserică din Orientul Mijlociu inaugurată în Egipt

Crăciunul anului 2019 este unul deosebit și va rămâne în istorie prin sfințirea celei mai mari biserici din Orientul Mijlociu. (Creștinii ortodocși care respectă calendarul bisericesc vechi sărbătoresc Crăciunul pe 7 ianuarie).

Papa Bisericii Ortodoxe Copte din Egipt a inaugurat Catedrala Nașterii lui Hristos în timpul liturghiei de Crăciun. La celebrare a fost prezent și președintele Abdel Fattah el-Sisi.

Clădirea catedralei este un cadou pentru Biserică din partea președintelui el-Sisi. El a ordonat construcția catedralei în 2017 ca parte a unei noi capitale care se construiește în afara orașului Cairo. El a spus că noua biserică ar trebui considerată „un mesaj al păcii și al iubirii față de lume”.

Joel Rosenberg a condus o delegație evanghelică la dedicarea catedralei. 

„Cred că ceea ce am văzut aici este de importanță istorică. Este revoluționar faptul că un președinte musulman din cea mai mare țară arabă din lume a construit cea mai mare biserică din Orientul Mijlociu, oferind-o în dar creștinilor din Egipt. Nu am mai văzut ceva asemănător în istorie. Cred că președintele el-Sisi vrea să trimită un mesaj nu numai poporului său, ci tuturor musulmanilor, că musulmanii și creștinii pot coexista împreună”, a spus Roseberg.

Pe twitter, președintele Trump a lăudat și el mișcarea lui el-Sisi spre un viitor mai incluziv. Johnnie Moore este de aceeași părere, și îl vede pe președintele el-Sisi conducând o nouă mișcare spirituală în Orientul Mijlociu.

Citiți mai mult:

https://www.stiricrestine.ro/2019/01/08/cea-mai-mare-biserica-din-orientul-mijlociu-inaugurata-in-egipt/?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed%3A+StiriCrestine+%28STIRI+CRESTINE%29

Acest articol a fost publicat în Uncategorized. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.